Demanen a Educació revisar els sistemes de ventilació de les aules per a reduir contagis

El sindicat CSIF demanda a Conselleria que instal·le purificadors d'aire i filtres de partícules d'alta eficiència en els centres.

El sindicat CSIF ha demanat hui per escrit a Conselleria d’Educació que establisca sistemes per al correcte filtrat d’aire en els centres, amb l’objectiu d’eliminar aerosols i reduir el risc de contagi de covid-19. La central sindical adverteix que “els centres educatius no estan preparats per a l’arribada del fred en plena pandèmia”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el seu escrit que “els avisos que el virus pot transmetre’s també per aerosols provoquen la urgència de revisar les instal·lacions davant l’arribada del fred per a incidir en la necessitat d’una ventilació adequada. A hores d’ara, els centres no estan preparats i demanden formació específica sobre l’ús de filtres HEPA, els diferents purificadors d’aire o la renovació d’equips de climatització, ja que molts estan obsolets i no compleixen la normativa”.

CSIF, davant esta situació, recalca la urgència d'”actualitzar els protocols de protecció davant l’arribada de l’hivern”. En este sentit planteja “una millora de la qualitat de l’aire en els espais tancats amb una correcta ventilació i filtrat”. Per aqueix motiu, insta Conselleria a “reforçar la seguretat i la prevenció en els centres educatius”, ja que “no hi ha filtres HEPA ni purificadors d’aire”. El sindicat recorda que els filtres HEPA s’empren en espais tancats hospitalaris o en avions per a eliminar aerosols.

La central sindical insisteix a Educació perquè agilite l’aplicació d’estes actuacions i “evite la reacció tardana davant les noves necessitats. Les mesures han de revisar-se segons es continua avançant en el coneixement del virus. Per tot això, reclamem a Conselleria d’Educació que destine els recursos suficients per a modernitzar els centres, renovar equips i millorar en prevenció.”

CatalanSpanish