‘Edusiona’t: els drets humans’, comptarà amb la docent Hanan Al Hroub, mestra palestina, i Doora Al Hroub

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, s’han reunit per a tractar la III Jornada de Participació i Intercanvi de la Comunitat Educativa ‘Edusiona’t: els drets humans’.

Segons el que ha explicat Marzà, “iniciem el programa d’activitats al voltant del 70 aniversari de la Carta Internacional de Drets Humans a Castelló, dins de les jornades Edusiona’t i seguint els objectius de reflexionar conjuntament per a compartir pràctiques innovadores i bones pràctiques en els centres educatius, valorant la gran tasca que fan els nostres mestres i mestres i les famílies en els centres”.

Porcar ha afegit que “per a Castelló és un orgull rebre aquesta jornada, que compta amb la presència d’una figura tan important com és Hanan Al Hroub, Global Teacher Prize 2016, referent en educació en àmbits de violència”.

La jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural sobre educar en la no-violència, a càrrec de la docent Hanan Al Hroub, mestra palestina, i Doora Al Hroub, estudiant de Ramallah (Palestina).

Marzà ha destacat que “amb aquesta conferència els docents valencians tenim l’oportunitat d’aprendre de l’experiència d’una de les millors mestres que hi ha en el món, que ha treballat en contextos molt complicats, com és la situació de Palestina o els camps de refugiats”.

Cal recordar que aquesta activitat, organitzada per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, tindrà lloc en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló el dia 24 de març i està adscrita a tota la comunitat educativa: docents, famílies, associacions, entitats i sindicats.

Programa
A més de la conferència inaugural, es compartiran els interessos i preocupacions sobre drets humans dels professionals de l’educació, especialment de les ONGD que duen a terme projectes educatius, es mostrarà el treball que fan les entitats educatives del nostre territori i es reflexionarà sobre els reptes de l’educació en el segle XXI.

També participaran altres experts vinculats a la pedagogia entorn dels drets humans, com Monika Vázquez, membre d’UNESCO Etxea, que farà una ponència sobre el treball dels drets humans en les aules del País Basc, o Roser Batlle, pedagoga i presidenta de l’Associació Aprenentatge Servei que presentarà el projecte “Aprenentatge servei: una brúixola per a orientar el talent”. També es presentarà la plataforma de recursos educatius de les ONGD, Rubik.

Durant tota la jornada tindrà lloc en el vestíbul de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló una mostra d’entitats que treballen en els drets humans i l’educació. En les jornades es presentarà també el Mosaic dels Drets Humans, un mural audiovisual confeccionat amb clips gravats per l’alumnat de tot el territori valencià i que commemora el 70 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides.

Enllaç a les inscripcions: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=7189933&usuario=formacion.