16.5 C
Valencia

El 112 CV atén 36.057 telefonades i gestiona 9.451 incidents durant les Falles

- Publicitat -AVL
  • El 59,09% dels incidents gestionats van ser de caràcter sanitari, seguit d’un 17,02% de casos relacionats amb la seguretat ciutadana.

El telèfon d’emergències 112 Comunitat Valenciana ha atés un total de 36.057 telefonaddes i ha gestionat 9.451 incidents a la Comunitat Valenciana entre les 00.00 hores del dia 16 i fins a les 08.00 hores d’aquest 20 de març, dates coincidents amb la celebració de les festes falleres en moltes localitats valencianes.

Segons el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, la normalitat ha estat la nota dominant durant totes les festes falleres, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, que han coincidit aquest any amb un cap de setmana llarg i una afluència massiva de turistes.

En aquest sentit, José María Ángel ha ressaltat com des del telèfon d’emergències 112 s’atén en els idiomes anglés, francés i alemany oferint així un ampli servei als ciutadans d’altres països que han visitat aquests dies la ciutat de València, i resta de localitats valencianes on se celebren Falles.

Un any més, l’anglés segueix sent l’idioma més utilitzat en la majoria dels incidents gestionats. En concret, de les 144 trucades que s’han produït en un d’aquests idiomes, 120 han estat en anglés.

Respecte al balanç de Falles, la major part de les telefonades al 112 Comunitat Valenciana s’han rebut els dies 17 i 18 de març, 9.261 i 8.991, respectivament, seguits del dia 16 de març, amb 8.679 trucades, i el dia 19 de març, amb 8.462.

Dels 9.451 incidents gestionats, un total de 5.658 es van registrar a la província de València, 2.864 a Alacant i 861 a Castelló. Els avisos restants, 68, provenien de comunitats autònomes limítrofes, per la qual cosa van ser transferits als centres d’emergències corresponents.

El 59,09% dels incidents gestionats van ser de caràcter sanitari, seguits d’un 17,02% de casos relacionats amb la seguretat ciutadana. “Des del dia 16 i fins a aquest matí -ha explicat Àngel-, s’han gestionat en tota la Comunitat 5.585 assistències sanitàries i 1.609 casos tipificats com de seguretat ciutadana”.

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha agraït la labor que es realitza des de la sala d’atenció de telefonades i des del Centre de Coordinació d’Emergències, i ha recordat que aquestes dades “responen al treball d’una plantilla que s’ha vist reforçada aquests dies amb un operatiu especial de Falles amb un únic objectiu: donar un servei d’atenció ràpid i eficaç davant qualsevol emergència ciutadana que pogués donar-se”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià