17.3 C
Valencia

El 112 CV i la Policia de la Generalitat atenen 1.435 incidències durant la Nit de Cap d’any

- Publicitat -AVL

El telèfon d’emergències ‘112 Comunitat Valenciana’ ha gestionat durant la Nit de Cap d’any un total de 1.435 incidents procedents en la Comunitat en el període comprés entre les 20.00 hores del 31 de desembre i les 8.00 hores de l’1 de gener, segons proporcionades pel director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

El nombre de telefonades rebudes ascendeix a un total de 4.413, de les que 2.433 a partir de les 24 hores del 31 de desembre, la qual cosa ha suposat 1.042 incidents procedents gestionats.

Les xifres són similars a les produïdes en el mateix període de l’any anterior, encara que han incrementat lleugerament tant les telefonades rebudes (3.716 en 2017) com els incidents gestionats (1.253 en 2017). Tal com assegura José María Ángel, “l’increment s’ha donat al llarg de l’any, el que significa que els valencians i valencianes coneixen més el servei i recorren a ell”.

Per a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, a més cridades, major possibilitat d’intervenció ràpida davant una emergència. Com ha indicat el seu director “ens fa ser més efectius i posar a la disposició de la ciutadania tots els recursos d’emergències i de seguretat”.

L’evolució del nombre de cridades ajuda, segons José María Ángel “a establir un dimensionament adequat en la sala de telefonades, que des del 30 de desembre fins aquest dilluns, s’ha reforçat en un 11% per a poder donar resposta a qualsevol tipus d’emergència”.

Del total dels incidents procedents gestionats, 612 procedien de la província de València, 660 d’Alacant i 151 de Castelló. Els 12 restants estan per determinar.

Des de les 24 hores del 31, 427 procedien de la província de València, 487 de la d’Alacant i 118 de la de Castelló.

Cal destacar que el telèfon ‘112 Comunitat Valenciana’ atén telefonades en tres idiomes comunitaris -anglés, francés i alemany-. La passada nit es van atendre 26 telefonades de les quals 23 van ser en anglés i 3 en alemany.

Per la tipologia, dels 1.435 produïts des de les 20.00 hores, 847 han sigut sanitaris; 277, relatius a la seguretat ciutadana; 48, a incendis i 29 accidents. Açò suposa que el 59% van ser sanitaris; el 19,3%, van ser relatius a la seguretat, 3,3%, a incendis i el 2% accidents.

Des de les 24 hores del 31, la distribució ha sigut: 579 sanitaris (55,57%), 232 relatius a la seguretat ciutadana (22,26%), 34 corresponen a incendis (3,3%) i 24 a accidents (2,3%).

José María Ángel ha agraït la seua feina “a totes les persones que en aquestes dates treballen des dels serveis públics perquè la ciutadania valenciana se senta segura”.

Inspecciones als locals d’oci

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha oferit les dades referides a les inspeccions a locals d’oci efectuades pel grup d’espectacles de la Policia de la Generalitat. En total s’han inspeccionat 117 locals d’oci (42 a València, 36 a Alacant i 39 a Castelló), i s’han obert 31 propostes de sanció, de les quals 10 corresponen a locals de la província de València, 14 a la d’Alacant i 7 a la de Castelló.

Segons Ángel, el motiu més freqüent de les sancions ha sigut l’absència del servei específic d’admissió, seguit per l’incompliment de l’horari, l’absència de llicència o no haver contractat un segur. En menor mesura estan els excessos d’aforament o de so permés.

José María Ángel, ha destacat que el més rellevant de la nit ha sigut “la normalitat amb la qual s’ha desenvolupat”. “Hi ha hagut infraccions que derivaran en sanció si després de completat l’expedient es comprova que no s’ha actuat tal com marca la llei d’espectacles”, ha indicat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor un treballador després de ser atropellat per una màquina a Almassora

Un home de 55 anys va morir ahir en un accident laboral ocorregut en una empresa d'Almassora.

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló
- Advertisement -

: Valencià