13 C
Valencia

El 87 aniversari de les Normes de Castelló “recupera” la plaça Major

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Plataforma Castelló per la Llengua ha anunciat que la celebració dels actes del 87 aniversari de les Normes de Castelló, previstes pel desembre i que van ser posposades després de la impossibilitat de poder-se celebrar a la Plaça Major, l’espai previst inicialment, recuperen ara el lloc i es portaran a terme el dissabte 15 de febrer.

Cal recordar, que en el seu moment, el canvi d’ubicació que proposava l’ajuntament després que fos denegat el permís d’ocupació d’espai públic va generar un enfrontament de postures que van transcendir des d’alguns sectors en interpretar-se com un “menyspreu” a la celebració d’estos actes. Inclús en alguns dels moments de les negociacions la Plataforma Castelló per la Llegua va plantejar-se públicament “anar-se’n de Castelló” a celebrar-ho a un altre lloc si no eren ben rebuts.

Finalment, este dimecres, al Menador, s’han presentat els actes previstos. Com han explicat en roda de premsa, els actes centrals de la commemoració tindran lloc, excepcionalment, al febrer, el dissabte 15. Els portaveus han explicat en un comunicat que “serà així després d’haver-ne hagut d’ajornar la celebració, prevista inicialment el 14 de desembre de 2019, per a garantir que els actes podien tenir lloc en l’espai que mereixen: la Plaça Major de la ciutat”.

Com en altres ocasions, paradetes d’associacions i col·lectius de la ciutat, així com activitats infantils i l’exhibició de les muixerangues de la ciutat seran els plats forts del matí.

- Publicitat -

Pel que fa al lema escollit i motiu de la celebració, es parla de respecte i igualtat. “Per la igualtat lingüística real: commemorem els 87 anys de les Normes de Castelló. Per vuité any consecutiu, la plataforma mobilitzadora Castelló per la Llengua —que aplega una vintena d’entitats, associacions, sindicats i partits polítics— hem organitzat els actes festius i reivindicatius per a commemorar la signatura de les “Normes de Castelló” l’any 1932 a la nostra ciutat”, explica el comunicat.

Pel que fa a les reivindicacions, els organitzadors explique que ixen al carrar sota el lema ‘Dret al valencià, igualtat real‘, amb la voluntat “d’exigir al govern valencià que promulgue una Llei d’Igualtat Lingüística en esta legislatura, perquè estem convençuts que cal superar el marc de la Llei d’ús i ensenyament del valencià”

- Publicitat -

L’escrit també fa referència a la “competència lingüística en la funció pública”. Així demana que “per a garantir una igualtat lingüística real” s’assegure “que totes les treballadores i els treballadors públics estan capacitats per atendre la ciutadania en la llengua oficial que prefereixen”.

L’organització ha recordat també que esta jornada “ha estat precedida d’11 actes previs, organitzats per Castelló per la Llengua i per diferents col·lectius i entitats que en formen part, entre els quals un homenatge als signants de les Normes que va tenir lloc el 21 de desembre davant de la Casa Matutano”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià