12:59 pm - Thursday, 6 August 2020

El Banc d’Espanya demana apujar els impostos

- Publicidad -Reciplasa

L'organisme supervisor proposa la pujada d'impostos directes i indirectes, i ajust de despeses sense especificar, a més d'una reforma del sistema de pensions.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La crisi sanitària està deixant al seu pas una economia delmada per la pèrdua d’activitat i ocupació i per un disparat deute a causa de l’increment sense precedents de la despesa per a fer front als estralls de la pandèmia. Amb l’objectiu de canalitzar aqueix deute, el Banc d’Espanya ha demanat este dimarts al Govern un pla fiscal a mitjà termini amb una pujada d’impostos, mesures d’ajust i una reforma de les pensions.

Les demandes de l’organisme supervisor han coincidit amb la certificació per part de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) de la reculada històrica del PIB espanyol del 5,2% en el primer trimestre de l’any, en el qual només va haver-hi dos setmanes de restriccions per l’estat d’alarma, que es va prolongar durant 98 dies.

Amb els focus actius de covid-19 sota vigilància i control en tretze comunitats, Sanitat ha informat hui de 99 nous contagis en les últimes 24 hores, 29 a Madrid i 26 a Catalunya, i de nou morts, que eleven els respectius totals a 249.271 i 28.355.

PUJADA D’IMPOSTOS I AJUSTOS

L’INE ha confirmat este dimarts l’enfonsament del 5,2% de l’economia espanyola en el primer trimestre de l’any, al qual seguiran altres caigudes ja descomptades en les previsions d’organismes nacionals i internacionals, com les últimes de l’FMI, que auguren un vertiginós descens del PIB espanyol del 12,8% en la primera meitat de l’any.

Este descens, que doblega al major registrat en l’anterior crisi econòmica (2,6% en el primer trimestre de 2009) es recolza en un carrusel de frenètiques baixades: el 6,6% del consum de les llars, el 5,7% de la inversió, el 8,2% de les exportacions i el 6,6% de les importacions.

A esta frenada i marxa arrere econòmic mundial li han seguit les intervencions de màxima urgència de Governs, bancs centrals i altres organismes financers amb la despesa com a eina de contenció a l’espera d’una ràpida i expeditiva recuperació, que el Banc d’Espanya no creu que es vaja a concretar al país abans de finals de 2022.

L’organisme supervisor fa esta afirmació en un informe anual fet públic hui i dedicat globalment a la pandèmia, els seus efectes i els seus diferents escenaris de present i de futur.

En aqueix context, el Banc d’Espanya reclama, una vegada es toque fons en la crisi econòmica propiciada per l’epidèmia de SARS-CoV-2, una estratègia a mitjà termini, “ambiciosa i sustentada en amplis consensos”, capaç de canalitzar el deute situat en les seues successives notificacions en màxims històrics.

L’organisme supervisor propugna en conseqüència augmentar el marge fiscal i redefinir la cistella d’impostos, limitant els tipus reduïts d’IVA i millorant l’eficiència de la despesa, és a dir, pujada d’impostos directes i indirectes, i ajust de despeses sense especificar, a més d’una reforma del sistema de pensions.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Ribó demana incloure el canal d’accés ferroviari a València en el “Pla Marshall europeu”

En una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, també li demana concreció sobre les aportacions al transport urbà de València.

El PP lleva la reforma de la Plaza del Ayuntamiento a la Real Academia de Bellas Artes y al Consell de Cultura

Denuncian que las intervenciones realizadas como el mobiliario con los maceteros instalados no están a la altura del valor arquitectónico y protección patrimonial de edificios como el propio Ayuntamiento.

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Es crema un pesquer en la costa de la Vila Joiosa

Quatre tripulants han sigut rescatats mentre salvament marítim treballa en l'extinció del foc.

Melomans va presentar un espectacle músic-còmic en la segona jornada del festival Orfim d’Oropesa

Un concert en el qual els assistents van poder viatjar per diferents dècades gràcies a un variat repertori d'èxits internacionals.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià