30.8 C
Valencia

El Banc Europeu d’Inversions concedeix un préstec de 271 milions a la Comunitat

Ximo Puig ha anunciat que el Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha aprovat una operació de crèdit de 271 milions d'euros per a la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat una operació de crèdit de 271 milions d’euros per a la Comunitat Valenciana, un préstec destinat a l’impuls de projectes cofinançats a parts iguals per la UE i el Consell.

“La Unió Europea torna a confiar a la Comunitat després d’anys sense finançament”, ha celebrat Puig en la sessió de control a Les Corts, en la seua rèplica a la intervenció de la portaveu del PP, Isabel Bonig.

Per contra, Puig ha subratllat que el BEI va tancar la porta als préstecs perquè l’anterior govern autonòmic del PP no va destinar els crèdits concedits per la UE a Ciegsa per a la construcció de col·legis. “Ara, la Comunitat torna a ser fiable”, ha insistit.

Gràcies al préstec es podran impulsar iniciatives cofinançades com 93,5 milions en transferència tecnològica i cooperació universitat-empresa orientada cap a les pimes, 65,2 milions per a servicis i aplicacions de govern electrònic o 62,5 milions en processos d’investigació i innovació en pimes, avancen des de Presidència.

També 49 milions d’euros per a infraestructures públiques per a la investigació i innovació, 35,3 milions per a infraestructura i promoció d’ocupació “neta” o 23,9 milions en protecció i millora de la biodiversitat, protecció de la naturalesa i infraestructura verda.

Alguns dels projectes específics són l’electrificació del tram Benidorm-Benidorm Intermodal de la connexió Benidorm-Dénia, la restauració d’hàbitats d’interés comunitari d’espais com els hàbitats forestals de l’Alt Túria o la pineda de Boalar-Sabinar, el foment d’ecosistemes naturals com la repoblació de la Serra de Mariola o l’actualització de les infraestructures per a investigació en malalties infeccioses i epidèmies emergents.

Paral·lelament, el crèdit europeu servirà per a finançar la millora de les infraestructures d’investigació en medicina personalitzada i el desenvolupament de medicaments innovadors, amb vista a aplicació sanitària en patologies com a malalties rares o detecció de dany cognitiu, al costat d’una plataforma d’anàlisi genòmica per a estudis de diversitat neuronal i biologia de cèl·lula única en estat sa patològic o a aplicacions de la genòmica a la millora de l’arròs.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià