viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Bibliobús de la Diputació manté el seu servei en els pobles de l’interior i presta més de 10.000 exemplars a l’any

El servei de biblioteca mòbil de la Diputació de Castelló, el Bibliobús, ha superat el seu rècord durant l’any 2015 amb un total d’10.145 exemplars prestats en els 25 xicotets pobles de l’interior de la província, concretament en les comarques dels Ports i de l’Alt Palancia, als quals presta aquest servei públic i gratuït per no disposar de biblioteques. Aquest matí, amb motiu del Dia del Bibliobús, aquesta ‘biblioteca mòbil’ ha obert les seues portes en la cèntrica plaça de les Aules de Castelló, on els castellonencs han pogut comprovar l’important servei que presta.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha agraït als treballadors de la Diputació la seua “professionalitat per a fer d’aquest servei referencia , ja que se situa al capdavant de les ràtio de préstecs (relació entre els préstecs realitzats i població susceptible de fer ús del servei), molt per sobre dels quals obtenen biblioteques estables”, malgrat que el còmput de préstecs es realitza sobre 10 mesos d’activitat i no sobre 12 que solen presentar les altres biblioteques.

“El compromís de la Diputació és fomentar la igualtat d’accés a la cultura en totes les seues formes, en aquest cas a través del foment de la lectura, i no anem a deixar de pensar noves iniciatives que puguen millorar la gestió del servei”, ha assegurat Sales.

En aqueix sentit, Sales ha recordat que “qualsevol persona pot visitar el catàleg d’obres disponibles per als usuaris del servei dins de la web de la Diputació de Castelló per a adequar-nos a la demanda de l’usuari i acostar la cultura a tots els racons de la província”.

Quant al perfil dels usuaris que enguany s’han beneficiat del servei, el 60,7% de les obres (6.160) han sigut retirades per dones enfront dels 3.985 d’homes que han sol·licitat la prestació de llibres. Pel que fa a les edats, majoritàriament han sigut persones de menys de 14 anys amb 6.600 obres retirades, enfront de les 3.545 que superen aquesta edat.

Pel que fa a la temàtica encapçalen la llista les obres infantils amb un total de 5.569 peticions, seguides de novel·les, 1.881 unitats i revistes, 1.477 exemplars.

El model del bibliobús, en el congrés nacional de biblioteques mòbils
La gran acceptació que té entre el públic el calendari de visites que anualment difon la Diputació per a donar a conèixer el servei li va valdre en 2015 el reconeixement del Premi Nacional al Foment de la Cultura que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports va concedir al col·lectiu “per realitzar la labor dura però gratificant de recórrer les carreteres provincials per a portar la lectura allí on no existisca una biblioteca fixa”, un reconeixement que va ser lliurat per Les seues Majestats els Reis d’Espanya.

Últimas noticias

Contenido relacionado