El Bigotes: “Casado té merda en la motxilla, com González Pons”

L'exresponsable d'Orange Market ha comparegut en la comissió de les Corts Valencianes que investiga la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en l'operació Taula

El Bigotes, a través de videoconferència des de la presó. EFE/Manuel Bruque

L’exresponsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, El Bigotes, ha dit que el president del PP, Pablo Casado, que diu que “és la regeneració“, hauria de saber que encara “té molta merda en la motxilla“, i l’eurodiputat popular Esteban González Pons és “un d’eixos cucs que saben mantindre’s en la poma pels anys dels anys“.

Pérez, qui ha comparegut este dilluns per videoconferència des de presó en la comissió de les Corts Valencianes que investiga la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en l’operació Taula, del cas Imelsa, ha reiterat que l’expresident Francisco Camps va ser qui li va convidar a anar a València a treballar per al PP quan era el seu “amiguet de l’ànima”.

Segons ha dit, l’exconseller González Pons “viu de meravella“, encara que “esmente com un bergant”, ja que un dels homes que treballen amb Francisco Correa, José Luis Ulibarri, “era soci” de l’actual eurodiputat del PP en “algunes qüestions”, i ha indicat que estet “pot estar preocupat” pel que sap d’ell.

També s’ha referit l’exconseller Juan Cotino, un “tipus” del qual li “incomoda bastant” parlar, però del qual ha manifestat que “feia el que li donava la gana” i “volia ser déu” però “no estava a l’altura”. “És un tipus fràgil, és amic del xèrif este que va amb boina pel carrer i que es tapa amb la carpeta“, ha assenyalat en al·lusió al comissari Villarejo, i ha afegit que té “molt que parlar” de Juan Cotino, però ho farà en la peça del cas Gürtel sobre la visita del papa a València en 2006.

De Francisco Camps ha afirmat que era “absolutament conscient, i coneixedor i sabedor, però absolutament, cent per cent” de com es finançava el partit a la Comunitat Valenciana a través de contractacions de les conselleries.

Ha asseverat que Orange Market mai va decidir “com es cobraven” eixos contractes, sinó que sempre eren “les conselleries, les direccions generals, el PP“, els qui els deia com havien de cobrar a través de “intermediaris”, com Ricardo Costa, que era “un cambrer” i rebia “ordres” de Camps.

Al seu judici, els polítics valencians eren “mentiders, covards, fràgils”, però mai cap d’ells li va demanar “cap cèntim” ni res “per a ells ni per a ningú”, a diferència del que li va ocórrer a Francisco Correa, al qual “li han tret els budells a Madrid”.

Pérez ha sostingut que els contractes que li donaven a Orange Market al marge dels actes del PP era gràcies a la seua “súplica” i el seu “plor”, perquè hi havia empreses “a les quals els donaven cent concursos a l’any”, com Engloba, i a ell “dos o tres”. “Els contractes, en el meu cas, es donaven a dit“, ha assegurat Pérez, qui ha opinat que ocorreria el mateix amb les altres empreses.

Pérez ha agraït a les Corts que no li hagen traslladat a València per a esta compareixença, donat el seu estat de salut i perquè és “tremendament dolorós i complex”, i ha proposat que el que guanyen els diputats en les comissions d’investigació vaja a la investigació sobre el càncer de pròstata.

Publicitat