3.5 C
Valencia

El Botànic tanca 12 conselleries i segueix negociant la vicepresidència

Sobre este tema, el portaveu socialista Manolo Mata ha confirmat que l'acord de base és un Govern amb 12 conselleries, tot i que les vicepresidències "estan encara una mica en l'aire" i ha comentat que "l'encaix de l'estructura de govern és difícil".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els negociadors del nou Botànic han reprès aquest dilluns les converses per a tancar l’acord de Govern que, en principi, tindrà 12 conselleries –sobre la base de sis departaments per a PSPV, quatre per a Compromís i dos per a Unides Podem-EU– a falta de tancar la o les vicepresidències.

Sobre este tema, el portaveu socialista Manolo Mata ha confirmat que l’acord de base és un Govern amb 12 conselleries, tot i que les vicepresidències “estan encara una mica en l’aire” i ha comentat que “l’encaix de l’estructura de govern és difícil”.

Sobre este tema, ha aclarit que es va parlar de 15 departaments però “mai va ser una proposta posibilista” i que ja “des del divendres” en la taula es van plantejar 12 conselleries.

Mata ha confiat a poder tancar aquest dilluns l’acord, jornada en la qual el president de Les Corts, Enric Morera, continua la ronda de contactes prèvia al debat d’investidura de Ximo Puig prevista per al dimecres. No obstant açò, ha afegit: “Com diuen els taurins, fins a la cua tot és bou”.

- Publicitat -

En eixe sentit, ha comentat que la negociació és “complicada” perquè cal “encaixar” un tercer soci de Govern en una estructura administrativa “molt complexa que gestiona més de 20.000 milions d’euros”.

EIXOS PROGRAMÀTIC, AL 99%

- Publicitat -

No obstant açò, ha destacat que els eixos programàtics “ja estan tancats al 99% i ara falta per concretar què estructura de govern pot ser més rendible, més agradable, tranquil·la i pacífica per als valencians”.

Per la seua banda, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha apuntat que l’acord està “a mig encaixar” ja que “s’està acabant el què i s’està aprofundint en l’estructura institucional, en el com” ja que la proposta final és de 12 conselleries i ara està “sobre la taula les vicepresidències”.

Així, la proposta final és de 12 conselleries i sobre este tema ha recalcat que Compromís està sent “molt generós” perquè és “més important un govern que siga plural i que estiga cohesionat en el qual tots ens sentim còmodes”. “Nosaltres hem posat sobre la taula tot el que està de la nostra part per a aconseguir-ho i anem pel bon camí per a tindre un acord al més prompte possible”, ha afirmat.

En qualsevol cas, ha assenyalat que no es tracta que Compromís perda o guanye una conselleria a canvi de mantindre una única vicepresidència sinó de “donar cabuda totes les sensibilitats en el Consell”.

“Des de Compromís hem mostrat molta generositat i de saber que tothom ha de sentir-se còmode i saber que passar de dos a tres elements dins del Consell implica haver de posar competències damunt de la taula”, ha apuntat.

Per açò, ha insistit que “el més important” és que “hi ha 52 diputats que donen suport a aquest govern, que siga de cohesió i plural en el qual tots estiguem còmodes”. “No és guanyar o perdre, amb aquest acord tots guanyarem, sobretot, els valencians que tindran un govern progressista que transformarà la societat amb les polítiques que es van començar en 2015 amb el Botànic”, ha apuntat.

Finalment, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha destacat així mateix que s’ha avançat molt però queda “polir un govern proporcional que respecte els resultats electorals” i per a això “ha d’haver-hi cessions per part de totes les forces polítiques”.

Així, ha apuntat que “no hi ha res clar” respecte a la vicepresidència. “Hem d’avançar en el programàtic i després construir un govern proporcional en el qual tots ens sentim part atenent al resultat electoral”, ha exigit.

Estañ ha confiat que siga l’última reunió perquè després totes les formacions tenen processos de consulta. “Pensem que sí hi ha interés a eixir amb un acord perquè no queda una altra, seguim sent optimistes i nosaltres estem fent totes les propostes que estan en la nostra mà”.

No obstant açò, ha incidit que la resta d’actors polítics “ha d’entendre que hi ha un resultat electoral i que cal ajustar-se a ell”. Estañ ha apuntat que s’ha avançat “molt”, però ha recalcat que l’acord “no es tracta d’una qüestió numèrica sinó de capacitat” i de “desenvolupar els programes i acords que considerem important per a la societat valenciana”.

“S’ha avançat molt però encara cal polir perquè verdaderament tots estiguen satisfets del que poden donar de sí aquest acord”, ha insistit. Així, Estañ ha apuntat que hauria d’haver-hi aquest dilluns un acord. “Ho anem a intentar per la nostra banda no va a quedar”, ha assenyalat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià