miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Bus de la llengua recorrerà els carrers de València durant les falles

El Bus de la llengua, de la campanya “Sempre teua. La teua llengua”, recorre aquests dies la ciutat de València amb motiu de la festivitat fallera.

Tal com ha explicat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, l’autobús estarà aquesta setmana a València, i hi tornarà novament a l’octubre, amb l’objectiu de fer tallers educatius i ampliar la seua presència també a les zones de centres comercials.

L’itinerari de l’autobús inclou la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda del Marqués de Sotelo, els carrers Xàtiva i Guillem de Castro (amb parada junt amb els Jardins de l’Hospital), Blanqueria, Torres dels Serrans, carrer del Pintor López, la Glorieta i carrer Colón. Al llarg dels pròxims dies, el vehicle recorrerà diversos punts de la ciutat: des de l’avinguda de Tres Creus fins a l’Albereda, passant per les grans vies fins a l’avinguda de Primat Reig, entre molts altres més.

La campanya va arrancar la setmana passada a la ciutat de Castelló en el marc de les festes de La Magdalena i està previst que recórrega més de 100 municipis de tot el territori. Sergi Campillo ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquesta iniciativa i que amb ella “molts valencians i valencianes puguen conéixer aquesta campanya i, sobretot, que s’ajude a dignificar l’ús de la nostra llengua”.

Per la seua banda, Rubén Trenzano ha agraït la implicació i la bona acollida de l’Ajuntament de València i ha subratllat la importància de les llengües com a elements que serveixen “per a construir ponts i no torres”. Aquesta campanya institucional té per objectiu la promoció social del valencià i es fonamenta en els principis de la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’èxit de l’equitat lingüística. Tal com han explicat els seus promotors, “el Bus de la llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris, i connectarà els valencians i valencianes de totes les comarques”.

Itineraris per la ciutat de València

Dilluns 12 de març

10.0011.00 hores. Ajuntament, façana principal plaça de l’Ajuntament.

11.0013.00 hores. Avinguda Marqués de Sotelo, carrer Xàtiva, carrer Guillem de Castro (parada, a la banda dels Jardins de l’Hospital), Blanqueries, Torres de Serrans, carrer Pintor López, la Glorieta, carrer Colón.

16.0019.00 hores. Plaça de Manuel Sanchis Guarner, avinguda d’Ausiàs March, redona dels Hams, carrer Antonio Ferrandis, pont de l’Assut de l’Or, Centre comercial Aqua (parada).

Dimarts 13 de març

10.0013.00 hores. Avinguda del Regne de València, Pont del Regne, Avinguda de França, passeig de l’Albereda. Carrer Amadeu de Savoia, 11 (façana principal de l’edifici municipal de Tabacalera).

15.0019.00 hores. Ciutat de les Arts i les Ciències (parada, Palau de les Arts Reina Sofía)

Dimecres 14 de març

10.3013.30 hores. Passeig de l’Albereda, avinguda d’Aragó (parada

prop de l’eixida del Metro-Aragó o esplanada de la sénia), avinguda de Blasco Ibáñez.

16.0020.00 hores. Gran via del Marqués del Túria, gran via Germanies, gran via de Ramón y Cajal, gran via Ferran el Catòlic, pont d’Ademús, Nuevo Centro (parada avinguda Pius XII, 2).

Dijous 15 de març

10.0014.00 hores. Avinguda de Catalunya, avinguda de Primat Reig, avinguda Peset Aleixandre, avinguda General Avilés, avinguda Mestre Rodrigo, carrer Pérez Galdós, avinguda Peris i Valero, carrer Amado Granell (General Urrutia), avinguda de la Plata, Museu Faller (parada plaça de Montolivet, 4).

16.0018.00 hores. Avinguda del Cid, avinguda Tres Creus, Espai Rambleta (parada).

Divendres 16 de març

11.0014.00 hores. Avinguda Arxiduc Carles, avinguda Tres Forques, plaça de Magúncia Biblioteca-Hemeroteca Municipal (parada a la zona de regadiu).

16.0020.00 hores. Avinguda de Catalunya, avinguda de Primat Reig, carrer d’Alfauir, centre comercial Arena (parada Santa Genoveva Torres, 21).

Dissabte 17 de març

11.0014.00 hores. Plaça de Saragossa, passeig de l’Albereda, Jardins del Real, Pont de Fusta, avinguda Menéndez Pidal Bioparc (parada aparcaments cantó Vall de la Ballestera-Pío Baroja).

16.0020.00 hores. Centre comercial El Saler (parada rotonda).

Diumenge 18 de març

10.0014.00 hores. Avinguda del Port, la Marina de València (parada), passeig marítim (parada en esplanada al costat de Les Arenes, carrer Eugenia Viñes).

15.0017.00 hores. Passeig de Neptú (parada al costat de Les Arenes).

Últimas noticias

Contenido relacionado