6.4 C
Valencia

El C.O. Rafalafena celebra la IV Jornada d’animació a la lectura fàcil

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Centre Ocupacional Rafalafena de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) a Castelló ha organitzat la IV Jornada d’animació a la lectura fàcil que, en esta ocasió, es presenta baix el lema ‘Llegir: un plaer, una necessitat, un dret’.

Esta jornada, que se celebra per quart any consecutiu, s’emmarca a la programació oficial de la Fira del Llibre de Castelló, i es desenvoluparà el dilluns, dia 30 d’abril, de 10.30 a 13.00 hores.

La lectura fàcil és una eina que contribueix a promoure l’accés de les persones amb diversitat funcional intel·lectual a la informació i la cultura. Esta iniciativa va ser reconeguda amb el “Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2015”, que concedeix l’Associació Lectura Fàcil.

En esta edició participen 35 persones amb diversitat funcional intel·lectual que realitzaran la lectura continuada de la novel·la “Dràcula” de Bram Stoker, adaptada a lectura fàcil per Núria Pradas. D’estes, 25 pertanyen als centres ocupacionals Rafalafena i Belcaire, de l’IVASS a la província de Castelló, i les altres deu són del centre ocupacional Síndrome de Down, amb els quals comparteixen el Club de Lectura a la Biblioteca Pública.

- Publicitat -

Els usuaris i les usuàries del C.O. Rafalafena de Castelló participen en esta activitat a través del Taller d’Arts Plàstiques, en el qual estan preparant la decoració que ajudarà a ambientar aquesta lectura.

El Programa d’Animació a la Lectura del C.O. Rafalafena de l’IVASS explica, des de fa tres anys, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de la Generalitat Valenciana a Castelló, que ha facilitat la creació del primer Club de Lectura Fàcil en una biblioteca pública i l’únic de la Comunitat Valenciana, i ha creat un espai dedicat exclusivament a publicacions en LF, la qual cosa ofereix a les persones amb diversitat funcional intel·lectual l’oportunitat d’accedir a moltes novetats editorials.

- Publicitat -

Gaudir amb la lectura, despertant la imaginació i l’emotivitat; desenvolupar la comprensió lectora i els coneixements adquirits per desembolicar-se en la vida diària; millorar les funcions cognitives i lingüístiques: atenció, memòria, vocabulari; aprendre habilitats socials, com saber escoltar o treballar en equip; i afavorir la inclusió de les persones amb diversitat funcional intel·lectual en la vida de la comunitat a través de la seua participació en activitats socials i culturals, són alguns dels objectius d’aquest tipus de programes.

Llegir és un dret que està reconegut en la Constitució Espanyola i en la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (Art. 9 Accessibilitat i Art. 30 Participació).

La Jornada d’animació a la lectura fàcil és un exemple visible de com este col·lectiu pot participar en igualtat de condicions de la vida cultural i social quan se’ls proporcionen materials en formats accessibles. Des de l’IVASS es vol agrair la col·laboració del Gremi de Llibreters de Castelló i província per a l’organització d’aquesta activitat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,331FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià