30.8 C
Valencia

El Carnestoltes de Castelló torna a omplir de llum i música el Grau

La fauna marina, l'antiga Grècia o les quadrigues romanes, van ser protagonistes de les desfilades d'este dissabte que van contar també amb el sabor 'grauer' de xurros autòctons i la presència d'astronautes i alienígenes conformant tota una acolorida festa.

- Publicitat -AVL
Els nombrosos flamencs també van oferir coreografia pròpia i una original creació

Modesta però colorística i participativa, la desfilada d’enguany per Carnestoltes al Grau de Castelló de nou ha aconseguit distreure i divertir el públic però sobretot fer gaudir els participants. Si este dissabte al migdia, els protagonistes eren els més menuts, a les set de la vesprada prenien els principals carrers del districte marítim els grups participants en esta ‘Rua’ de Casrnestoltes.

Encara que amb poques sorpreses en els desfresses, però el sentit de l’humor i les coreografies d’alguns dels grups participants van arrancar més d’un somriure. Enmig dels clàssics personatges de conte, de circ, superherois i altres espècies, van destacar per exemple una nombrosa bandada de “flamencs” que amb els seus alts colls i mirades coquetes van inundar de coreografia ‘en rosa’ els carrers del Grau.

També la recreació històrica, amb Grècia i Roma com a protagonistes va tindre representació, tant a peu de carrer “per dominar els veloços cavalls de les quadrigues” com en diferents carrosses, així com la Grècia més clàssica que va portar fins i tot els Déus de l’Olimp a desfilar per Carnestoltes.

D’altra banda, i en l’apartat més festiu i protagonitzat per grups de joves, la tradicional “pesca del Pato” amb multitud d’exemplars, omplint una de les carrosses també va arrencar més d’un riure, sobre tot perquè el premi gros, ‘per 500 punts’ era un ‘satisfier’

Amb tot, la crítica va recordar que les paneroles, segueixen sent un problema, i encara que cada 50 metros resultaven exterminades i agonitzaven potes enlaire, tornaven a reviure.

Carnestoltes 2020 Grau Castelló
Alienígenes amistosos saludaven els humans

Un futur incert que, en este univers o fora del planeta terraqui, explorat per immensos astronautes, això sí, ‘made in Spain’, pot trobar-se en alienígenes amb faldes amb leds i cap ‘acogombrats’ que ‘saluden els humans’ amb enèrgica coreografia.

Carnestoltes 2020 Grau Castelló

Això sí, probablement seria millor que consultaren les pitonisses de fira, amb caseta inclosa i sense que els faltara el més mínim detall, per saber com serà el Carnestoltes del 2021.

Ah! i com no podia faltar, menció especial a la part gastronòmica, on als gofres de diferents sabors de l’inici de la desfilada, s’unia ‘el Churrero del Grau’ amb una original i aconseguida disfressa que segur que va obrir la gana a més d’un.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià