15.4 C
Valencia

El carrer Carcaixent conectarà amb la ronda Est per 341.000 euros

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del tram final del carrer Carcaixent, que executarà l'empresa Omega Enginya i Obres, S.L., amb un termini d'execució de cinc mesos

- Publicitat -AVL

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l’adjudicació de les obres del projecte d’urbanització del tram final del carrer Carcaixent, que executarà l’empresa Omega Enginya i Obres, S.L., per un import de 341.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

A més, el projecte també permetrà millorar la mobilitat i la seguretat viària i adequar el solar que hi ha al costat del col·legi i el centre de salut.

- Advertisement -

Quatre licitadors havien presentat oferta i s’ha adjudicat a aquesta mercantil amb una baixa respecte al pressupost de licitació d’un 7,21%. El portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, ha explicat després de la junta que este projecte “permetrà obrir una nova connexió amb la ronda Est, millorant la mobilitat i la seguretat viària de la zona, al mateix temps que suposarà l’adequació de l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Fernando el Catòlic, urbanitzant un terreny que ara és un descampat”.

Per a poder iniciar estes obres, l’Ajuntament va gestionar durant el 2019 les expropiacions de sòl necessàries, valorades en 370.000 euros. Quant a la intervenció en si, permetrà prolongar Carcaixent des de l’encreuament amb el carrer Pintor Soler Blasco fins a la ronda de circumval·lació. Són uns 200 metres en línia recta que, a més de reordenar la mobilitat al costat de les dues dotacions públiques i la millora de la seguretat viària, contribuiran a endreçar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez, especialment de l’àrea d’Infantil.

El projecte consisteix a prolongar la secció amb què ja compta el primer tram de Carcaixent, entre Fernando el Catòlic i el carrer Pintor Soler Blasco, és a dir, dos carrils de circulació, zona d’aparcament i voreres. Quan es complete l’execució, el col·legi Blasco Ibáñez ocuparà tota una zona delimitada per quatre vials. Cal destacar que la millora de l’entorn del centre educatiu, tant des del punt de vista de la mobilitat com de la seguretat viària, i l’eliminació del descampat situat al costat del col·legi, respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa.

El nou Pla General, tant en la part estructural com en la detallada, contempla una intervenció integral d’esta zona de la ciutat amb l’ampliació del sòl dotacional i la creació del futur parc de Almalafa, amb una superfície d’uns 116.000 metres quadrats, una superfície superior als parcs Ribalta, Pont de Ferro i Panderola junts. 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,008FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat confirma 136 nous casos de coronavirus a Castelló

HI han brots a Sant Joan de Moró, Vinaròs, Nules, Forcall, Almenara, Castelló de la Plana i les Coves de Vinromà.

Sanitat confirma 1.202 nous casos de coronavirus i 11 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 136 a Castelló, 470 a Alacant i 596 a la província de València

Borriana, pionera en ensenyar a “collir taronja”

Acollirà la primera jornada formativa de recol·lecció de cítrics de la província organitzada per l'Ajuntament de Borriana amb l'assessorament i la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Josep i l'Associació Professional d'Exportadors de Fruita (Asociex)

Sánchez: “Els pròxims mesos seran durs, molt durs”

Encara que la situació "no és comparable amb la del 14 de març", quan vam estar "obligats al confinament general", cal "evitar justament arribar a aqueix punt".

L’alcalde de Vila-real confia que el Consell cree ‘ajudes’ per a l’oci nocturn

José Benlloch confirma que les competències municipals no permeten a un ajuntament generar llicencies provisionals perquè els locals d'oci nocturn puguen traure terrasses al carrer, ja que entraria en conflicte amb altres sectors que tenen llicencies diferents amb exigències distintes.
- Advertisement -

: Valencià