sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El CD Castelló obra una nova remuntada i consolida la seua bona dinàmica (2-1)

El CD Castelló segueix lluitant contra vent i marea per a veure cada vegada més d’a prop els llocs de promoció d’ascens a Segona B. El conjunt albinegre va vèncer en la matinal de Castàlia al CF Torre Alce de Orriols (2-1) en un partit molt dur en el qual els ‘orelluts’ van haver de remuntar en la segona part el gol que el visitant Diego va anotar en el minut 29. Antonio Martínez va obrir la llanda de la remuntada amb una vaselina en dos temps i Pruden va posar el fermall d’or de la jornada amb un gol des de fora de l’àrea en un angle quasi impossible.

Castelló i Torre Alce van exhibir les seues cartes des del primer minut. El Castelló, fidel al seu futbol, va anar a per el gol des del principi, en tant l’equip de Orriols es va tancar arrere per a cercar la porteria d’Álvaro en alguna jugada aïllada. la connexió Pruden-Antonio travessa el seu millor moment, i és que en el minut 5, l’extrem valencià li la va cedir a l’ariet murcià en la qual va anar la primera gran ocasió de perill dels albinegres.

Pocs minuts després, Castells va provar des de lluny de l’àrea provant fortuna, i el portera Coronat no s’esperava el tir del de Sueca i va desviar l’esfèric a córner.Novament Antonio, en la següent jugada d’atac albinegra, va ser a punt d’avançar als de Castalia després d’una nova assistència de Pruden, aquesta vegada des de la banda dreta. Pocs minuts més tard, Carrillo remataria d’esquena a porteria en una nova jugada de perill per als de la Plana, marxant-se l’esfèric prop del pal dret.

El CD Castelló l’estava intentant de totes les maneres, amb un joc eficaç i que va agradar a l’afició albinegra, desitjosa de veure qui obria la llanda per al conjunt local. I enmig d’aquest clímax, va arribar el gol però de l’equipe visitant: faltava poc per a complir-se la mitja hora de joc en l’estadi de l’Avinguda de Benicàssim quan en una jugada per banda dreta ben defensada per tota la saga albinegra, Alberto Ramos va tenir la mala fortuna de relliscar-se en els metres finals, i el blaugrana Diego va rematar a plaure en el cor de l’àrea, batent a Álvaro Campos amb un tir creuat.

Semblava mentida el que s’estava veient en Castàlia: l’equip que més arribades havia tingut, que més havia rematat a porta, que millor jugava i el que més futbol proposava, anava per sota en el marcador davant el conjunt de Orriols, que en el seu primer tret a porta ja s’havia col·locat per davant en el marcador.

Abans del final de la primera part i de marxar-se tots dos equips a vestuaris, Carrillo va fallar prop del segon pal el seu llançament i, poc després, Charly Meseguer també es va atrevir amb un gran tret que a punt va estar de colar-se per l’esquadra esquerra, per la qual cosa el Castelló donava, almenys, la sensació de tenir el partit baix control i que tan sols era qüestió de temps que el cuir entrara.

Després del descans, Kiko Ramírez va sacrificar a un migcampista que li estava donant molt treball en el centre del camp, com és Jordi Marenyà, per a introduir a Rubén Fonte al costat d’Antonio i, amb dues referències a dalt, cercar el gol de l’empat. Va retardar a Meseguer para, al costat de Castells, situar-se en el cercle central i portar el timó de l’equip. Poc després va ser Lolo el que va tornar als terrenys de joc després de diverses setmanes absent, entrant al terreny de joc en substitució de Carrillo. Finalment, en el minut 81, Dani Pujol va entrar per a fer-se l’amo de la banda dreta en ocupar el seu lloc en la banqueta Luismi Ruiz.

Va ser després dels tres canvis quan el CD Castelló va obrar el miracle. Un miracle, no obstant açò, ben merescut. Primer Antonio Martínez va guanyar el pols al meta Coronat en l’un contra un que va tenir amb el meta de la capital del Túria, amb una vaselina en dos temps que, després de caçar el rebutge del primer tret, el murcià va posar l’1-1 en el lluminós. Corria el minut 84 de partit i, quan semblava que no hi havia temps per a més, va arribar el gol que donava la victòria als de Castàlia i que feia que els tres punts es quedaren a casa: Alberto Ramos va executar un dels seus poderosos serveis de banda i, després de caçar Pruden Sáez el rebutge de la defensa, el jove extrem va tractar de retallar i, en veure-ho impossible, va tirar amb l’ànima cap a les xarxes i, per a sorpresa del públic present, la pilota va entrar netament prop de l’esquadra dreta i el Castelló sentenciava amb el 2-1 final.

Amb aquesta victòria, el CD Castelló ja encadena tres jornades consecutives amb el premi màxim i, a més, Kiko Ramírez ja acumula un bon balanç de quatre victòries i tan sols una derrota. L’equip viatjarà la setmana vinent fins a Benigànim per a tractar d’allargar la bona dinàmica i seguir el setge pels llocs nobles de la taula.

Fitxa tècnica:

CD CASTELLÓ: Campos; Luismi (Dani Pujol, min. 81), Juanra, Guille Vázquez, Ramos; Castells, Marenyà (Rubén Fonte, min. 56); Carrillo (Lolo, min. 70), Meseguer, Pruden; i Antonio.

CF TORRE ALCE: Coronado; Juanca, Enrique, Chus, Heredia (Toni, min. 70); Eder, Adrián; Aarón (Jorge, min. 91), Luis, Juanra; i Diego (*Tomillero, min. 73).

GOLS: 0-1, min. 29: Diego. 1-1, min. 84: Antonio. 2-1, min. 89: Pruden.

ÀRBITRE: Álvaro Rallo Estévez, assistit per Carbonell Leal i Torrejón Royo. T.A.: Al local Pruden; així com als visitants Luis, Enrique, Adrián, Heredia i Eder. T.R.: No va haver-hi.

INCIDÈNCIES: Més de 3.500 espectadors en Castàlia.