El Centre d’Emergències estableix la fi de la preemergència per a València

A Castelló es manté nivell taronja per pluges

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències comunica la fi de la preemergència per a Alacant i València i manté unes hores la de Castelló. La preemergència per pluges i tempestes nivell taronja va ser decretada fa 24 hores davant els avisos per fenòmens adversos emesos per l’Agència Estatal de Meteorologia.

En el litoral de Castelló es manté la preemergència nivell taronja per pluges. Es preveu encara risc per pluges nivell groc i risc per tempestes nivell groc al llarg del dia de hui.

Anit el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE) modificà el nivell de la preemergència de groc a taronja afectant la totalitat de la província d’Alacant i a l’interior sud de València al costat de la zona litoral de València i Castelló.

Entre les 00:00 h i les 15:00 h de hui diumenge s’han produït 827 telefonades relacionades amb l’episodi de pluges que s’han traduït en 591 incidents procedents, d’ells 22 eren acovardeixis i 20 rescats de vehicles bloquejats, la majoria procedents de la ciutat de València i de província d’Alacant, seguits en nombre per la Ribera Alta i l’Horta Sud. Durant el matí han seguit entrant casos vinculats a l’episodi de pluges, en concret 14, però relacionats amb danys materials.

En previsió de l’augment d’incidents, per a les últimes 24 hores, el Centre d’Emergències ha previst un augment del 33% del nombre de persones operadores, entre activades i pre-alertades que hagueren acudit si hagués estat necessari.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacat que, “la tecnologia ens permet fer una major previsió dels possibles recursos en una preemergència meteorològica; una vegada més, la coordinació dels recursos entre les diferents administracions ha facilitat la resposta davant els incidents que s’han produït”, ha destacat, a més, que “gràcies a l’explica @GVA112, la ciutadania ha pogut seguir l’evolució de l’episodi de pluges i tempestes i rebre consells d’actuació”.

Pluges

Les tempestes generalitzades que avançaven de sud a nord de la Comunitat Valenciana han tingut major incidència en la Ribera Alta, sent els termes de Guadassuar i Real els més afectats, amb 142,2 l/m² i 116 l/m² respectivament. En algunes zones de la ciutat de València s’han aconseguit també els 100 l/m², a la zona de l’Avda de Tarongers, 102,3 l/m² i en Vivers 87.1 l/m².

Vies de comunicació

La xarxa de carreteres de la Diputació de València ha sofert incidents provocats per inundacions, i despreniments, s’han tallat dues vies, la CV-525 entre Algemesí i Alginet i la CV-505 entre Alzira i Sueca. En altres cinc es podia circular encara que amb precaució, per inundacions i despreniments, la CV-510 entre Alzira i Favara, la CV-563 a la Llosa de Ranes i la CV-505 per Cases de Granados en el terme d’Alzira.

El Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Conselleria d’Habitatge, Obris Públiques i Vertebració del Territori ha informat del tall d’un carril en la CV-439 en el terme de Cofrents per un despreniment, d’una ensulsiada a la eixida del túnel i la CV-223 sobre el km 14 en Ahín per ensulsiada a la eixida del túnel.

Quant a la xarxa ferroviària, Adif va tenir retards per inundació del pas entre Silla i Algemesí.

Publicitat