El circ del PSOE arriba a Oriola, traguen les seues entrades

L'Articulista d'Opinió Rafael Almagro Palacios parla de l'estratègia del PSOE a Oriola

Si encara no han fet plans per a aquest estiu, els recomane que no es perden l’oferta que ens ofereix el grup socialista de l’oposició oriolana. Aquest matí Carolina Gracia s’ha despenjat del trampolí i sense xarxa per anunciar una “suposada” alternativa de govern, amb l’única fi de donar un espectacle per arrabassar el bastó a l’Alcalde Emilio Bascuñana.

Una vegada més es repeteix la història i el PSOE torna a buscar el govern a esquena de les urnes, i és molt important recordar que parlem del mateix PSOE oriolà que va obtenir pitjors resultats en 2.015 que en 2.011. El de tenir dos regidors ara més que llavors només es deu al benefici per l’elevada abstenció de 2.015.

Carolina i els seus porten tres anys descol·locats, sense rumb i donant tombs pels passadissos de l’Ajuntament sense saber què fer i sense exercir una oposició responsable. De fet els seus esforços estan únicament centrats a inventar-se històries de ficció (però de la dolenta), contra l’alcalde Bascuñana i diferents membres del seu equip. Les suposades empreses del regidor Fernández Moreno, les factures d’hotel, l’enganxe a la xarxa d’electricitat per part d’un pedani, l’espionatge a la sala de l’Oriol, els whatsapps, o la perversa al·legació contra els pressupostos municipals… Tota una infinitat de mentides i faules que vénen a ser bales d’aquesta escopeta de fira amb la qual van armats i que sempre els falla.

Creuen que són innovadors, però utilitzen el modus operandi que els envien des de Madrid i València i així, igualment, han presentat una altra moció a Benidorm que s’ha quedat en aigües de borrajas. Ara s’aferren a unes informacions que la Conselleria de Sanitat no ha sabut aclarir i que segueix estudiant amb un expedient informatiu, ja que fins ara el que si s’ha confirmat són dos anys de treball que fa una setmana es qüestionaven.

Aquesta alternativa de govern que arriba ara, neix ja morta, ja que els nombres no surten i això no és més que un intent en va d’enderrocar una alcaldia i un equip de govern que ha donat estabilitat als oriolans, que ha resolt problemes històrics i que ha tret avance importants projectes, embussats durant anys en els calaixos i que ells quan van estar al govern no van saber resoldre. Per fi, durant aquests últims anys d’Oriola s’ha parlat molt i bé. Ja era hora.

Des de fa unes setmanes al PSOE se li acaba el temps i es juga tot a aquest paripé abans que finalitze la legislatura. Aquest espectacle amb el qual busquen donar visibilitat al seu circ particular a qualsevol preu, i en alguns casos per buscar aquest reconeixement personal que alguna necessita per garantir la seua continuïtat; perquè els recorde que el PSOE encara no ha nomenat candidates i candidats i per molts és sabut que la senyora Gracia no és el cap de cartell favorita per al partit de Pedro Sánchez. A més, tenen en el Partit llista d’espera d’aspirants pels 75.000 euros que la senyora Gracia guanya anualment per estar en l’oposició fent no sabem què.

Assistim a un nombre més d’aquest gran circ que ens ofereix el PSOE oriolà en el qual no trobaran més que un altre fracàs als seus innombrables intents d’acabar amb un Alcalde que va guanyar les eleccions per majoria i que té una brillant carrera professional i política, que uns altres i unes altres ja volguessen i mai tindran. Passen i vegen, que l’espectacle està a punt de començar.

: Valencià