miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Circuit dels Alters posa en valor la desembocadura del Millars

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat el Circuit dels Alters, una ruta amb dos itineraris que travessen la desembocadura del Millars per a practicar esport en aquest entorn d’alt valor mediambiental. Una inversió de 2.595 euros ha permès aprofitar la xarxa de camins existent en la zona que es forma amb els sediments del riu entre cadascuna de “les goles”, a escassos metres de la seua arribada al Mediterrani.

Els tècnics municipals incideixen que els circuits presenten unes condicions adequades perquè els atletes puguen preparar-se físicament, mentre que el ferm és irregular i el relleu endureix la pràctica. D’una banda, el circuit llarg disposa de 2.740 metres marcats amb 13 fites, mentre que el circuit curt té 1.100 metres i disposa de 5 fites, 4 de les quals coincideixen amb l’itinerari més llarg.

Les fites són peces de formigó prefabricat de 42 quilos que s’han disposat semisoterrades en la riba del camí. Estan marcades en roig i blau per a distingir el circuit que marquen. Els traços senyalitzen també 12 canvis d’adreça en els desviaments o encreuaments de camins. Els usuaris de la ruta disposen de fites cada 200 metres en circuits que apenes compten amb desnivell en una superfície diversa de terra compacta, pols fina o cudols.

La intervenció ha inclòs, a més, la instal·lació d’un panell informatiu de fusta en el passeig de Vora Riu, en el punt que marca l’eixida i el final del circuit. Aquest panell inclou un mapa dels circuits sobre ortofotografía, gràfiques dels perfils de les rutes i un esment al Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars i les normes d’ús públic per a garantir el bon ús d’aquest entorn natural.

En aquest sentit, les recomanacions establides en el panell recorden als corredors que si porten als seus gossos han d’anar lligats i vigilar que no molesten a la resta de corredors. En el cas dels ciclistes, el consell és circular amb precaució i, per a tots, anar amb compte amb els vehicles a motor i respectar els camins traçats, així com la fauna i la flora. Molt especialment, el panell informatiu insta als usuaris a no accedir al circuit en cas de fortes pluges o desguàs atès que es tracta d’una zona inundable.

“La creació de les rutes s’ha produït sense cap modificació ni intervenció sobre el ferm dels camins. Era una de les premisses que vam imposar des del primer moment, mentre que es tracta d’un espai mediambiental protegit”, ha indicat el responsable de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco. Per a l’edil d’Esports, Xavier Trenco, “es tracta d’una opció nova per a fer exercici a l’aire lliure en una zona amb tantes possibilitats com és la de la desembocadura del Millars”.

Últimas noticias

Contenido relacionado