23.2 C
Valencia

El Circuit dels Alters posa en valor la desembocadura del Millars

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat el Circuit dels Alters, una ruta amb dos itineraris que travessen la desembocadura del Millars per a practicar esport en aquest entorn d’alt valor mediambiental. Una inversió de 2.595 euros ha permès aprofitar la xarxa de camins existent en la zona que es forma amb els sediments del riu entre cadascuna de “les goles”, a escassos metres de la seua arribada al Mediterrani.

Els tècnics municipals incideixen que els circuits presenten unes condicions adequades perquè els atletes puguen preparar-se físicament, mentre que el ferm és irregular i el relleu endureix la pràctica. D’una banda, el circuit llarg disposa de 2.740 metres marcats amb 13 fites, mentre que el circuit curt té 1.100 metres i disposa de 5 fites, 4 de les quals coincideixen amb l’itinerari més llarg.

Les fites són peces de formigó prefabricat de 42 quilos que s’han disposat semisoterrades en la riba del camí. Estan marcades en roig i blau per a distingir el circuit que marquen. Els traços senyalitzen també 12 canvis d’adreça en els desviaments o encreuaments de camins. Els usuaris de la ruta disposen de fites cada 200 metres en circuits que apenes compten amb desnivell en una superfície diversa de terra compacta, pols fina o cudols.

La intervenció ha inclòs, a més, la instal·lació d’un panell informatiu de fusta en el passeig de Vora Riu, en el punt que marca l’eixida i el final del circuit. Aquest panell inclou un mapa dels circuits sobre ortofotografía, gràfiques dels perfils de les rutes i un esment al Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars i les normes d’ús públic per a garantir el bon ús d’aquest entorn natural.

En aquest sentit, les recomanacions establides en el panell recorden als corredors que si porten als seus gossos han d’anar lligats i vigilar que no molesten a la resta de corredors. En el cas dels ciclistes, el consell és circular amb precaució i, per a tots, anar amb compte amb els vehicles a motor i respectar els camins traçats, així com la fauna i la flora. Molt especialment, el panell informatiu insta als usuaris a no accedir al circuit en cas de fortes pluges o desguàs atès que es tracta d’una zona inundable.

“La creació de les rutes s’ha produït sense cap modificació ni intervenció sobre el ferm dels camins. Era una de les premisses que vam imposar des del primer moment, mentre que es tracta d’un espai mediambiental protegit”, ha indicat el responsable de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco. Per a l’edil d’Esports, Xavier Trenco, “es tracta d’una opció nova per a fer exercici a l’aire lliure en una zona amb tantes possibilitats com és la de la desembocadura del Millars”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià