El CIS torna a l’estimació de vot i col·loca el PSOE al capdavant amb un 34,2% duplicant el PP

Ciudadanos es queda en el 12,9% i Vox en el 7,5%.

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre ha tornat a realitzar estimacions de vot, en contra de la política que venia aplicant l’organisme des de l’arribada de José Félix Tezanos, i atorga el lideratge al PSOE amb un suport que es calcula del 34,2%, el doble que el PP, que és segon amb el 17,1%. L’abstenció se xifra en el 12,4%.

En concret, el CIS calcula al PSOE una estimació de vot del 34,2%, quasi cinc punts i mig (5,52) per damunt del seu resultat del 28 d’abril, però per davall del 41,3% en intenció directa de vot que va registrar al juliol.

Rovira  

El PP figura en segon lloc amb el 17,1%, mig punt més que a l’abril, i darrere figuren Unides Podem, sumant 15,5% amb Podem, IU i les confluències. Ciudadanos es queda en el 12,9% i Vox en el 7,5%.

L’enquesta es va realitzar en els 18 primers dies de setembre, quan s’estava negociant la investidura de Pedro Sánchez i just quan se certificava la impossibilitat d’un acord. Encara no estava en ment dels entrevistats la presentació del partit d’Íñigo Errejón.

PublicitatJuega Limpio Orihuela