martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Clínic-Malvarrosa inicia un programa de conscienciació sobre l’ús d’analgèsics opioides

La Comissió del Dolor del Departament de Salut Clínic-Malvarrosa ha iniciat una campanya de formació, informació i conscienciació sobre el correcte ús dels analgèsics opioides. La campanya va dirigida tant als pacients com als professionals del Departament i té com a principal objectiu aconseguir un ús adequat dels opioides utilitzats per al tractament del dolor sever, especialment el conegut com fentanil d’alliberament ràpid.

Carlos Tornero, cap de secció d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic i president de la Comissió, ha explicat que “el dolor és un problema de salut que afecta un 32% de la població adulta i influeix en gran manera en la qualitat de vida de les persones que ho pateixen i als seus familiars. Existeixen fàrmacs per al dolor intens, alguns d’ells molt efectius, que requereixen una supervisió mèdica exhaustiva. Parlem per exemple dels analgèsics opioides d’alliberament ràpid”.

“Un dels problemes derivats de l’ús dels analgèsics opioides radica en el mal ús que es pot fer d’ells i en l’addicció que poden generar. Per aquest motiu siga extremadament important seguir les indicacions dels professionals que els prescriuen. En aquest sentit l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha llançat una alerta recentment on posa l’accent en la importància de seguir les recomanacions d’ús del metge prescriptor” ha informat Carlos Tornero.

“Per conscienciar a la població hem engegat una sèrie de cartelleria dirigida als pacients amb indicacions per a un bon ús, com per exemple consultar als metges de primària i mai prendre o modificar les dosis per compte propi. De la mateixa manera, la campanya inclou informació i conscienciació per als professionals sanitaris del nostre departament” ha explicat Carlos Tornero.

Comissió multidisciplinar del dolor

La Comissió del Dolor del Departament Clínic-Malvarrosa aquesta formada per un equip multidisciplinari que inclou la participació de professionals de diferents especialitats (metges d’atenció primària, anestesiòlegs, neurocirurgians, rehabilitadores, infermeres, etc.).

La seua missió principal és vetllar per un correcte maneig del dolor i fomentar les actuacions encaminades a tal fi, amb l’objectiu d’aconseguir que la població atesa en el departament millore la seua qualitat de vida en relació amb el dolor que pateix.

Entre les activitats de la Comissió estan el disseny de recomanacions per a un adequat control del dolor tan agut com a crònic dirigit a professionals sanitaris i a la població en general tan pacients com a familiars.

Últimas noticias

Contenido relacionado