El col·legi Domus de Godella ajuda a una ONG a recaptar 10.000 € per a la construcció d’un pou en Kenya

L'acte de lliurament del xec amb els 10.281 euros recaptats es va realitzar el passat dilluns 17 de juny en el col·legi Domus.

L’ONG valenciana Ekalakala Niños Felices ha recaptat, a través del Col·legi Domus de Godella, un total de 10.000 euros per a la construcció d’un pou d’aigua en el poblat kenià de Ekalakala, situat a 140 quilòmetres al nord-est de Nairobi.

Aquesta ONG va ser, que va ser fundada en 2016 per les germanes, i exalumes del col·legi Domus, Sofia i Alex Linares Van der Lem, ha permès cobrir diferents objectius educacionals. Com ja ens van explicar representants del col·legi en els micròfons de Ràdio Godella, a través de l’ajuda humanitària han aconseguit inculcar valors i conscienciar a l’alumnat sobre la problemàtica per a l’accés a l’aigua que existeix en moltes regions del planeta, un bé cada vegada més escàs i preuat. Durant tot el curs, els estudiants de 1r de Batxillerat han organitzat diferents iniciatives (sopar solidari, venda de polseres, concursos, carrera solidària, crowfunding) a través de les quals han aconseguit recaptar la quantitat necessària i treballar valors tan importants com la solidaritat i la generositat amb els més necessitats.

Després de tot un any de treball s’ha posat la guinda al projecte d’ApS (Aprenentatge per Servei) iniciat el setembre passat en les assignatures d’Economia i Geografia. Un projecte que consisteix en una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat per a implicar els alumnes en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo. L’ApS summa intencionalitat curricular i intencionalitat solidària amb una utilitat social.

I gràcies a les diferents iniciatives desenvolupades durant el curs s’ha aconseguit recaptar els 10.000 € necessaris per a la construcció d’un pou que possibilitarà l’accés a l’aigua a tota la població d’Ekalakala, a Kenya.

L’acte de lliurament del xec amb els 10.281 euros recaptats es va realitzar el passat dilluns 17 de juny en el col·legi Domus. L’encarregada de rebre-ho va ser l’exalumna i representant de l’ONG, Sofia Linares Van der Lem. A més, es va comptar amb la presència del regidor de l’Ajuntament de Godella, Fernando Oliveros, i de l’Inspector d’Educació, Enrique Cebolla.

ValenciàEspañol