jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El congrés Gastronomía&Vino consolida a Castelló com a destinació gastronòmica de qualitat

Castelló reunirà als millors professionals de la cuina, del vi i de la restauració en el II Congrés Gastronomía&Vino amb el qual la Regidoria de Turisme aspira a consolidar a la ciutat com a destinació gastronòmica de qualitat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui en Fitur aquest esdeveniment que “mostrarà les últimes tendències tendències i posarà en sintonia als professionals del sector que compartiran la seua experiència amb un públic professional i local” a través de ponències, showcooking, tastos i tallers.

Durant la presentació, en la qual ha estat acompanya per la regidora de Turisme, Patricia Puerta; l’assessor gastronòmic de Gasma, Pablo Márquez, i el xef Miguel Barreda, amb una estrella Michelín, Marco ha apuntat que “l’objectiu és consolidar a Castelló com a destinació gastronòmica de qualitat en tot el territori nacional i internacional”.

El II Congrés Gastronomía&Vino, que se celebrarà del 23 al 25 de febrer en el Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) amb la col·laboració de Gasma, el Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari, tindrà com a eix principal la sostenibilitat i el medi ambient “i per açò promourà el consum d’ingredients de proximitat com una manera de recolzar als agricultors, estimularà els horts propis i les xicotetes indústries d’elaboració artesanal”, ha detallat l’alcaldessa.

Per la seua banda, la regidora Patricia Puerta ha afegit que el congrés presentarà a ponents locals i grans cuiners amb estrella Michelín a través de conferències i demostracions pràctiques dels xefs que es combinaran amb tallers promocionals de les marques locals. “Aquest esdeveniment és una plataforma per a mostrar el potencial de la ciutat i posicionar Castelló com un referent nacional i internacional de la gastronomia”, ha afirmat.

Aquest congrés és un exemple més de les nombroses iniciatives que s’estan impulsant des de l’Ajuntament de Castelló perquè l’oferta gastronòmica de Castelló siga un sector clau per a la dinamització econòmica. Iniciatives com la Ruta de les Tapes, el Mercat Gastronòmic, les Jornades Gastronòmiques en el Grau, les Mostres de Tapes, les Jornades Gastronòmiques de la Taronja o la realització de showcookings per a promocionar els productes locals per a aconseguir convertir a la nostra ciutat en un referent gastronòmic.

Últimas noticias

Contenido relacionado