El Consell acorda paralitzar la concessió de llicències d’obertura a nous locals d’apostes

Patim considera que s'obri "una oportunitat única" per a consensuar la Llei del Joc en la Comunitat.

Publicitat

Manifestacions populars en contra de l’apertura de noves sales de jocs i apostes, debat social i a través de representants polítics, encreuament de declaracions… però sobretot  visibilització durant els últims mesos a la Comunitat Valenciana d’una realitat que, almenys, en el cas d’este territori, havia quedat relegada a un esborrany de Llei Paralitzat, la proliferació de les cases de joc i d’apostes.

Per fi, fa poques setmanes, es tirava endavant l’avantprojecte de la Llei Autonòmica de Joc, i ara, amb una moratòria de sis mesos, el Consell del Botànic ha acordat paralitzar la concessió de llicències d’obertura a nous locals d’apostes a la Comunitat Valenciana fins que s’aprove la Llei Autonòmica de Joc.

PublicitatRovira  

Una mesura que la Fundació contra les adiccions Patim, valora de forma positiva. “Una

Foto: Nando Martí

normativa que hui es troba en tràmit parlamentari a costa de valorar i incorporar les esmenes que es presenten al document marc”, expliquen. La decissió, “adequada”, segons Patim, s’alinea amb els plantejaments que esta organització especialitzada en addiccions ha reiterat en els últims mesos als diferents partits polítics, així com als representants de diferents entitats veïnals que s’han mobilitzat contra l’obertura de nous locals d’apostes en els seus barris. Una de les últimes, al Raval Universitari de Castelló.

“Esta moratòria de sis mesos és un primer pas, demostra una sensibilitat important, però no pot convertir-se en l’únic mecanisme de control que han d’activar les diferents administracions públiques, locals o autonòmiques, com a resposta a la proliferació del joc”, recorda el president de Patim, Francisco López . “S’ha actuat per a reduir l’impacte del joc i tenim per davant una oportunitat única, un termini suficient per a elaborar un document marc que siga un referent estatal, consensuat amb la societat civil i les entitats socials”, assegura.

Des de Patim es defensa que la nova llei autonòmica ha de contemplar respostes eficaces per a allunyar estos negocis dels centres escolars i les zones d’oci dels joves, impedir la publicitat agressiva i la seua eliminació dels espais o edificis públics, regular els horaris d’estos establiments i les promocions que ofereixen, així com articular mesures que fomenten una prevenció efectiva.

De fet, cal dir que al llarg de les pròximes setmanes, representants de Patim tenen previst continuar el cicle de reunions amb les formacions polítiques que debatran les esmenes plantejades a la Llei del Joc.

PublicitatJuega Limpio Orihuela