El Consell Agrari de Godella tracta el Pla de Desenvolupament Agrari

Les iniciatives impulsen la protecció i revitalització de l'horta.

Publicitat

El Consell Agrari de Godella va celebrar la setmana passada una reunió extraordinària per a informar del Pla de Desenvolupament Agrari (PDA) i del Pla d’Acció Territorial (PAT), que impulsen diferents iniciatives que ajuden a protegir i revitalitzar l’horta.

Fruit de tots dos plans es va crear el Consell de l’Horta en el qual estan presents la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la resta de municipis que s’adherisquen. Aquest Consell té competències en matèria d’agricultura i s’encarrega de garantir la pervivència i promoure la dinamització de les activitats agràries en l’horta.

PublicitatRovira  

Entre els objectius principals del Consell es troben la gestió dels recursos, el foment dels productes de l’horta, la formació professional agrària, l’impuls de la investigació o el control de les infraestructures annexes a l’horta, i la guarderia rural entre altres.

L’Alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha estudiat durant els últims mesos, al costat del Consell Agrari, l’adhesió de la localitat al Consell de l’Horta posat que, en paraules de la primera edil, és “una iniciativa que no sols millora la qualitat de les persones que viuen del camp, sinó que protegeix les seues activitats econòmiques i el propi entorn”

Sanchis, que també dirigeix la Regidoria d’Agricultura, va convocar aquesta reunió per a informar el Consell Agrari del Pla de Desenvolupament Agrari. “S’estan prenent decisions i nosaltres hem de ser ací”, va indicar l’alcaldessa.

El Secretari Accidental del Consell de l’Horta, Miquel Jordá, va explicar en la reunió les principals característiques d’un pla que té com a finalitat millorar les rendes de les persones i empreses que es dediquen a l’agricultura, així com garantir la seua rendibilitat i la supervivència de l’horta valenciana.

D’altra banda, Rosa Marró, Directora General d’Ordenació del territori, urbanisme, i paisatge de la Conselleria d’Habitatge i Obres públiques, va introduir el tema del Pla d’Acció Territorial (PAT), que regula aspectes relacionats amb l’ordenació del territori, urbanisme i paisatge de l’Horta de València, sistemes d’assentaments i la definició dels usos i activitats que es puguen implantar, mentre garanteix la pervivència de l’horta i la protegeix enfront de l’especulació urbanística.

El Consell Agrari de Godella va decidir adherir-se al Consell i en les seues pròximes reunions triarà qui serà la persona que represente als llauradors del municipi en el Consell de l’Horta, que no necessàriament ha de ser un polític, perquè es puga ratificar en sessió plenària.

PublicitatJuega Limpio Orihuela