El Consell aprova ampliar el termini d’execució de les inversions per l’incendi de Llutxent

Els treballs tenen per objecte la restauració agroforestal després de l'incendi que en 2018 va cremar 3.270 hectàrees.

El Ple del Consell ha aprovat modificar el decret 67/2019 de 10 de maig i ampliar fins al 15 de juny el termini d’execució de les inversions per l’incendi de Llutxent, que ascendeixen a 939.289 euros.

L’acord garanteix el repartiment íntegre de les ajudes i blinda les actuacions sobre les 3.270 hectàrees cremades pel foc, fruit de l’aposta decidida de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per un pla integral de regeneració agroforestal.

La conselleria compleix, així, la funció de facilitar a les administracions locals els terminis per a fer efectiva la redacció de plecs administratius i tècnics, previs a l’expedient de contractació, així com la resta de normativa d’aplicació per a la licitació.

El text assenyala que concorren les circumstàncies per a concedir “excepcionalment” una pròrroga i ampliar fins al 15 de juny de 2020 el termini d’execució de les inversions amb destinació Barx, Gandia, Llutxent, Pinet i Quatretonda.

El projecte, a més, suposa obligacions econòmiques per a la Generalitat, que està subjecta a concedir les ajudes de prop d’un milió d’euros amb càrrec als Fons de Contingència dels pressupostos 2019 i 2020.

ValenciàEspañol