domingo, 26 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell aprova el projecte de Llei del Joc que protegeix als i les menors

A més, destina les sancions a programes de prevenció de la ludopatia.

El Consell ha aprovat el projecte de Llei del Joc de la Comunitat Valenciana que posa el focus en la protecció dels menors i contempla que la recaptació per sancions a este sector siga destinat a posar en marxa accions de prevenció i ajuda enfront de la ludopatia.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha posat l’accent que el nou text normatiu “protegeix la posició del feble, la de la persona jugadora enfront de la posició dominant de la persona organitzadora i, sobretot, protegeix a les persones menors d’edat enfront de la ludopatia i el joc descontrolat”.

Oltra ha recordat que fa un any, l’octubre de 2018, el Consell va aprovar el projecte de Llei del Joc, que va ser remés a les Corts per a la seua tramitació, però en finalitzar la legislatura i nomenar-se nou Govern, ha sigut necessari tornar a aprovar el nou text normatiu en el ple del Consell “per a remetre’l novament a les Corts per a la seua tramitació”.

Tal com ha assenyalat la vicepresidenta, la nova llei manté el mateix marc normatiu que l’anterior que va aprovar el Consell, que s’adapta “als actuals usos socials i té en compte la implantació dels canvis tecnològics i les noves formes de joc, com és el joc en línia”.

D’esta manera, els tres aspectes claus de la nova llei, segons ha explicat Oltra, són l’obligació d’establir un control de menors a la porta; un enduriment de les sancions per als locals que vulneren la normativa vigent i “que una part important dels ingressos que es deriven vagen destinats a la prevenció de la ludopatia”.

Per part seua, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que ha comparegut en la roda de premsa, al costat de la vicepresidenta, per a explicar el contingut del projecte de Llei del Joc de la Comunitat Valenciana, ha destacat que es tracta de “la primera llei ordinària d’esta legislatura que el Govern del Botànic II” porta a les Corts.

Soler ha remarcat “la preferència i prioritat” que el Govern Valencià dona a esta llei “per les condicions creixentment preocupants del tema ludopàtic, sobretot per les noves tecnologies incorporades al joc”.

Principals novetats

Esta nova normativa ve a substituir a la Llei 4/1988, de 3 de juny, que des de la seua aprovació fa més de trenta anys, ha patit importants modificacions i s’ha vist afectada per nous reglaments reguladors de cadascun dels subsectors del joc.

Com a principals novetats incorporades en esta llei cal destacar les mesures encaminades a reforçar la protecció dels menors i de les persones amb ludopatia. Per a això, la llei estableix un control d’accés a peu de carrer en tots els locals de joc.

Esta mesura afecta principalment als salons de joc, ja que la llei vigent fins ara únicament estableix un control d’accés a la part fitada del saló en la qual existisquen màquines que donen majors premis (3.000 euros) però no fixa un requisit de control d’accés en l’entrada al saló, alguna cosa que s’incorpora amb la nova llei.

D’altra banda, amb la nova regulació, l’accés als locals de joc de menors i persones inscrites en el Registre de Persones Excloses d’Accés al Joc passa de considerar-se una falta greu a falta molt greu. Per això, les multes imposades per l’incompliment d’esta infracció seran superiors a 6.001 euros (en les qualificades de greus el límit inferior fixat serà de 3.001 euros).

A més, esta infracció podrà comportar la suspensió de l’autorització i tancament del local per un termini de fins a cinc anys, revocació de l’autorització i tancament definitiu del local, i inhabilitació per a ser titular de l’autorització per un termini màxim de cinc anys.

Una altra de les novetats incorporades en esta llei, i que té també que veure amb les infraccions i sancions, és el fet que la recaptació que s’obtinga revertisca en la prevenció, assistència i altres actuacions que es desenvolupen en matèria de joc patològic per part de les conselleries competents en matèria de salut i benestar social.

Últimas noticias

Contenido relacionado