12:42 pm - Saturday, 15 August 2020

El Consell aprova el projecte de Llei del Joc que protegeix als i les menors

- Publicidad -Reciplasa

A més, destina les sancions a programes de prevenció de la ludopatia.

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Consell ha aprovat el projecte de Llei del Joc de la Comunitat Valenciana que posa el focus en la protecció dels menors i contempla que la recaptació per sancions a este sector siga destinat a posar en marxa accions de prevenció i ajuda enfront de la ludopatia.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha posat l’accent que el nou text normatiu “protegeix la posició del feble, la de la persona jugadora enfront de la posició dominant de la persona organitzadora i, sobretot, protegeix a les persones menors d’edat enfront de la ludopatia i el joc descontrolat”.

Oltra ha recordat que fa un any, l’octubre de 2018, el Consell va aprovar el projecte de Llei del Joc, que va ser remés a les Corts per a la seua tramitació, però en finalitzar la legislatura i nomenar-se nou Govern, ha sigut necessari tornar a aprovar el nou text normatiu en el ple del Consell “per a remetre’l novament a les Corts per a la seua tramitació”.

Tal com ha assenyalat la vicepresidenta, la nova llei manté el mateix marc normatiu que l’anterior que va aprovar el Consell, que s’adapta “als actuals usos socials i té en compte la implantació dels canvis tecnològics i les noves formes de joc, com és el joc en línia”.

D’esta manera, els tres aspectes claus de la nova llei, segons ha explicat Oltra, són l’obligació d’establir un control de menors a la porta; un enduriment de les sancions per als locals que vulneren la normativa vigent i “que una part important dels ingressos que es deriven vagen destinats a la prevenció de la ludopatia”.

Per part seua, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que ha comparegut en la roda de premsa, al costat de la vicepresidenta, per a explicar el contingut del projecte de Llei del Joc de la Comunitat Valenciana, ha destacat que es tracta de “la primera llei ordinària d’esta legislatura que el Govern del Botànic II” porta a les Corts.

Soler ha remarcat “la preferència i prioritat” que el Govern Valencià dona a esta llei “per les condicions creixentment preocupants del tema ludopàtic, sobretot per les noves tecnologies incorporades al joc”.

Principals novetats

Esta nova normativa ve a substituir a la Llei 4/1988, de 3 de juny, que des de la seua aprovació fa més de trenta anys, ha patit importants modificacions i s’ha vist afectada per nous reglaments reguladors de cadascun dels subsectors del joc.

Com a principals novetats incorporades en esta llei cal destacar les mesures encaminades a reforçar la protecció dels menors i de les persones amb ludopatia. Per a això, la llei estableix un control d’accés a peu de carrer en tots els locals de joc.

Esta mesura afecta principalment als salons de joc, ja que la llei vigent fins ara únicament estableix un control d’accés a la part fitada del saló en la qual existisquen màquines que donen majors premis (3.000 euros) però no fixa un requisit de control d’accés en l’entrada al saló, alguna cosa que s’incorpora amb la nova llei.

D’altra banda, amb la nova regulació, l’accés als locals de joc de menors i persones inscrites en el Registre de Persones Excloses d’Accés al Joc passa de considerar-se una falta greu a falta molt greu. Per això, les multes imposades per l’incompliment d’esta infracció seran superiors a 6.001 euros (en les qualificades de greus el límit inferior fixat serà de 3.001 euros).

A més, esta infracció podrà comportar la suspensió de l’autorització i tancament del local per un termini de fins a cinc anys, revocació de l’autorització i tancament definitiu del local, i inhabilitació per a ser titular de l’autorització per un termini màxim de cinc anys.

Una altra de les novetats incorporades en esta llei, i que té també que veure amb les infraccions i sancions, és el fet que la recaptació que s’obtinga revertisca en la prevenció, assistència i altres actuacions que es desenvolupen en matèria de joc patològic per part de les conselleries competents en matèria de salut i benestar social.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Consorci Provincial de Bombers de Castelló rescata a un senderista ferit

Per al rescat, s'ha desplegat un helitransport, ja que el senderista s'havia lesionat la cama a una senda forestal i no podia caminar.

Dos polissons morts que viatjaven ocults en el contenidor d’un vaixell en el Port de València

Efectius de la Guàrdia Civil investiguen la mort de dos persones migrants que viatjaven com a polissons en el contenidor d'un vaixell que ha arribat de matinada al Port de València.

Sanitat s’aproxima a les 8.000 proves PCR al dia i el percentatge de positius supera per primera vegada el 5%

La Conselleria de Sanitat ha anat incrementant el número de PCR que realitza al dia des que es va iniciar el mes d'agost, fins a quasi 8.000. El percentatge d'analitzats que dona positiu també s'ha incrementat, i este divendres ha superat per primera vegada el 5%, arribant fins al 6,09%.

Policia Nacional deté a un matrimoni com a presumptes coautors de l’assassinat d’una dona amb discapacitat

Els presumptes autors van aprofitar la seua relació laboral i d'amistat amb la víctima per a cometre el crim, intentant dissimular el fet com un accident.

Castelló s’adhereix al manifest per a cooperar contra la covid-19 als països del Sud

Un total de 65 ajuntaments valencians impulsen el municipalisme solidari en línia amb l'Agenda 2030 com a resposta per a véncer la pandèmia.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià