11:15 am - Saturday, 8 August 2020

El Consell aprova la declaració com BIC del Cant de la Passió d’Orihuela

- Publicidad -Reciplasa

El Cant de la Passió constitueix una singular manifestació musical representativa i valuosa de la cultura tradicional valenciana.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es declara Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial el Cant de la Passió d’Orihuela.

La tramitació de l’expedient es va iniciar mitjançant resolució d’incoació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport el passat 9 d’abril de 2019. Durant la tramitació es va concedir tràmit d’audiència a l’Ajuntament d’Orihuela, al Grup de Cantors de la Passió i al Grup de Cantors de la Primitiva Passió Federico Rogel.

Així mateix, en l’expedient consten els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles i de la Universitat d’Alacant.

El Cant de la Passió d’Orihuela constitueix una singular manifestació musical representativa i valuosa de la cultura tradicional valenciana, amb un fort component de tradició oral.

Es realitza per grups de cantors masculins no professionals des de, almenys, el segon quart del segle XIX, i entronca amb les manifestacions públiques de religiositat popular. És una obra polifònica a quatre veus masculines, però al llarg dels anys han anat incrementant-se les veus fins a arribar a unes quaranta, aproximadament.

La interpretació del cant es produeix les nits de finals de la Quaresma, anteriors a la Setmana Santa, durant l’anomenada Setmana de Passió, en llocs prefixats i amb un itinerari marcat per a cada nit. A més, també s’interpreta la nit de Dijous Sant.

Hi ha dues versions i dues partitures diferents del Cant de la Passió, de manera que cadascun dels dos grups de cantors interpreta una versió. Es tracta del Grup de Cantors de la Passió, fundat en 1927, i el Grup de Cantors de la Primitiva Passió Federico Rogel, que es va crear en 1953.

A més de la declaració com a béns d’interés cultural immaterial, el decret estableix, també, la necessitat de concretar mesures de protecció i salvaguarda del corresponent bé, com són la de realitzar labors d’identificació, descripció, estudi i documentació; incorporar testimoniatges a suports materials que garantisquen la seua protecció i preservació i vetlar pel normal desenvolupament i pervivència d’aquestes manifestacions culturals.

La gestió del bé correspon a l’Ajuntament d’Orihuela, al Grup de Cantors de la Passió i al Grup de Cantors de la Primitiva Passió Federico Rogel.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

344 nous casos de coronavirus, 9 brots i 30 ingressats en només un dia

D'esta manera, en estos moments hi ha actius 2.073 casos, la qual cosa suposa un 9,08% del total de positius.

Burjassot suma dos brots més de 7 persones

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen dels brots han sigut per reunions socials.

Declarat un brot de coronavirus amb 4 casos a Dénia

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

Declarat un brot de coronavirus amb 7 casos en Algemesí

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

El Consell contracta allotjaments per a turistes que hagen de realitzar aïllament domiciliari per la Covid-19

El Ple autoritza a Turisme CV a contractar dos hotels refugi a València i Benidorm per a ús exclusiu dels turistes allotjats en la Comunitat

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià