El Consell aprovarà 20 milions en ajudes directes per als agricultors afectats per la DANA

Puig ha assegurat que l'objectiu del nou decret és pal·liar l'impacte del temporal en la zona i "cobrir allò que no cobreix" ni el decret del Ministeri d'Agricultura ni el Consorci d'Assegurances.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat este dimarts que el Ple del Consell del divendres aprovarà el decret d’ajudes directes per als agricultors afectats per la DANA de setembre. En total, es destinaran 20 milions d’euros, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que “més ajudes destina als agricultors” perquè subscriguen assegurances agràries, amb quasi 25 milions anuals; i ha assegurat que l’objectiu del nou decret és pal·liar l’impacte del temporal en la zona i “cobrir allò que no cobreix” ni el decret del Ministeri d’Agricultura ni el Consorci d’Assegurances.

Este paquet d’ajudes, que atorgarà fins als 8.000 euros per agricultor, se suma als 10 milions d’euros que “ja s’estan executant en obres relacionades amb la reposició d’infraestructures agràries”.

Així mateix, Puig ha assenyalat que ja s’han atorgat entorn del 50% de les ajudes a particulars, de les quals s’han beneficiat directament 4.000 persones.

Així ho ha explicat després de la seua visita a San Isidro a les instal·lacions de l’empresa Cañizos Faura, afectada per la DANA de setembre.

Este decret cobrirà ajudes en tancats, basses, bancals, terrasses i murs, séquies, canals i comportes, camins d’accés, dipòsits, xarxes elèctriques, casetes per a la neteja i desenrunament en els camps, així com per a pal·liar la pèrdua definitiva de sòl i de capacitat productiva.

PORT SEC
El president també ha informat sobre la intenció de la Generalitat de convertir la comarca del Baix Segura en un “port sec”, per al que “s’està realitzant un estudi previ”, que s’espera que estiga acabat abans de l’estiu.

L’objectiu és convertir la zona en un “centre logístic d’importància dins de l’arc mediterrani” que cree “llocs de treball i riquesa”.

A més, ha lloat el treball i la constància que han demostrat els i les habitants d’esta comarca, a la qual s’ha referit com a “comarca de persones emprenedores, que miren cap al futur” per a tornar a generar “prosperitat”.CatalanSpanish