El Consell aprovarà aquest divendres les ajudes a afectats per les pluges i llançarà una campanya de reforç al turisme

Els ajuntaments hauran de presentar en un termini de 45 dies la relació de danys que han patit per les pluges i les despeses extraordinàries que han hagut d'afrontar amb caràcter urgent

Europa Press
PublicitatAVL

La Generalitat aprovarà en el ple d’aquest divendres, 26 d’abril, el decret especial d’ajudes per als municipis valencians afectats pel temporal i llançarà el pròxim mes de maig una campanya de publicitat de Turisme CV per a reforçar el sector després dels roïns resultats de la campanya de Setmana Santa.

Així ho ha avançat el president, Ximo Puig, després de reunir-se aquest dimarts amb responsables de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a realitzar una primera anàlisi dels danys de l’episodi de fortes pluges i vent en les infraestructures i el turisme.

PublicitatRovira  

En la trobada s’ha acordat portar al ple del Consell del divendres, l’últim abans de les eleccions del 28A, una proposta d’acord per a iniciar “ja” les actuacions que permeten pal·liar els danys produïts des del passat Dijous Sant, 18 d’abril.

Puig ha lamentat davant els mitjans una Setmana Santa com aquesta “tan desgraciada en el climatològic” i ha afegit que la Comunitat Valenciana necessita aigua però “en altres condicions i en un altre moment”.

A més, ha assenyalat que ha impactat també en “totes les persones que durant tot l’any estan preparant la Setmana Santa, que és un dels esdeveniments des del punt de vista religiós i popular més important per a moltes ciutats i la veritat és que provoca tristesa”.

A més, ha subratllat l’impacte negatiu en el turisme que ara cal veure “com superar”. En primer lloc, ha explicat que s’està produint la revisió d’equipaments i platges i l’objectiu és que el cap de setmana vinent, i especialment al maig, ja estiguen “en les millors condicions”.

La intenció que persegueix el Consell amb aquest decret és donar cobertura a les accions que duen a terme els ajuntaments per a netejar els passejos marítims i les zones més afectades. “Estem davant un nou pont que esperem que siga positiu per al turisme valencià”, ha destacat Puig en relació al festiu de l’1 de maig.

D’aquesta forma, els ajuntaments hauran de presentar en un termini de 45 dies la relació de danys que han patit per les pluges i les despeses extraordinàries que han hagut d’afrontar amb caràcter urgent. No hi ha, per tant, de moment una estimació de l’import que es destinarà al no haver-se avaluat encara els desperfectes.

Paral·lelament, Turisme CV mantindrà durant aquesta setmana una sèrie de reunions amb el sector per a avaluar les accions urgents que permeten obliquar “aquesta campanya de Setmana Santa tan roïna”.

Al marge de les ajudes, Turisme Comunitat Valenciana prepara una “intervenció directa” per al pròxim mes de maig mitjançant una campanya de publicitat per a reforçar el sector turístic, sobretot en l’àmbit nacional.