El Consell atorga l’Alta Distinció de la Generalitat al poble valencià pel seu paper crucial pel coronavirus

Així mateix, concedeix la Distinció de la Generalitat als diversos col·lectius que han desenvolupat un paper especial durant la crisi.

El Premi de les Lletres recau en el poeta Marc Granell i la Distinció Joan Lluís Vives en el vicepresident de la Comissió Europea.

El Consell ha concedit l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre al poble valencià pel seu paper crucial per a prevenir i contenir la transmissió del coronavirus.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que “l’actitud de totes i cadascuna de les 5.054.796 persones que habiten en la Comunitat Valenciana ha sigut l’instrument més eficaç per a prevenir i contenir la transmissió de la pandèmia”.

Així mateix, el Consell ha decidit atorgar la Distinció de la Generalitat a diversos col·lectius que han destacat de manera especial pel seu compromís durant la crisi sanitària.

D’esta manera, es reconeix la professionalitat, sacrifici i responsabilitat social del personal dels següents sectors:

– Sanitari
– Centres i establiments de serveis socials
– Sectors dedicats a la producció, distribució i comercialització de productes agroalimentaris;
– Empreses i serveis de transport
– Serveis de neteja i retirada de residus
– Serveis de seguretat, protecció i emergències
– Sector de l’ensenyament
– Administracions Públiques
– Sistema valencià de ciència, investigació i innovació
– Professionals i empreses del sector productiu que han reorientat la seua producció per a poder atendre la demanda de productes relacionats amb la COVID-19
– Sector cultural
– Professionals dels mitjans de comunicació
– Entitats i organitzacions que desenvolupen la seua activitat en l’àmbit de la solidaritat valenciana

Premi de les Lletres

D’altra banda, el Premi de les Lletres de la Generalitat ha recaigut en el poeta Marc Granell i Rodríguez.

Granell va formar part, des dels inicis de la seua carrera com a escriptor, del grup de poetes i narradors que revolucionaria la literatura de la llengua valenciana. La fundació de la revista Cairell es va convertir en una concentració generacional d’escriptors que emmarcaria els primers passos de la generació dels setanta a València.

A més de la seua col·laboració amb la revista, desenvolupa una intensa activitat com a editor i promotor d’activitats culturals relacionades amb la literatura valenciana i com a traductor.

Granell ha rebut també el Premi Vicent Andrés Estellés, el Premi Ausiàs March i en tres ocasions el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Distinció Luis Vives

Finalment, el Consell ha concedit la Distinció Luis Vives al vicepresident de la Comissió Europea, Franciscus Timmermans, per la seua gestió per a impulsar des de la Unió Europea la lluita contra el canvi climàtic i per a fer realitat l’ambiciós objectiu que Europa siga el primer continent a aconseguir la neutralitat climàtica en 2050.

D’esta manera, el Consell reconeix la seua labor com a impulsor dels compromisos de la Unió Europea en matèria de canvi climàtic, essencials per al futur de la Comunitat Valenciana.

CatalanSpanish