El Consell col·laborarà amb l’IVAJ i l’associació Iniciatives Solidàries per a la inserció social de joves en l’àmbit penitenciari

El ple del Consell ha aprovat el conveni entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’Associació Iniciatives Solidàries per col·laborar en el finançament del programa d’activitats dirigit a facilitar la inserció social de les persones joves dins de l’àmbit penitenciari.

L’IVAJ destinarà un total de 40.000 euros per al funcionament de dos centres d’informació juvenil situats al centre penitenciari de València Antoni Asunción Hernández per a l’atenció directa, la formació específica i cursos d’orientació per a la cerca d’ocupació.

Rovira  

La col·laboració entre l’IVAJ i Iniciatives Solidàries, a través del centre d’informació juvenil, es desenvolupa des de la seua creació a través d’informació i suport tècnic.

En aquest sentit, la Generalitat contribueix des de l’any 2001 al seu finançament, la qual cosa ha permés el desenvolupament d’una experiència pionera en l’àmbit penitenciari, rebent una valoració molt positiva entre persones usuàries, educadores i responsables del centre.

La seua particularitat és que el centre d’informació juvenil és gestionat per persones internes que coneixen les necessitats i inquietuds de les persones que estan o han estat privades de llibertat i també de les seues famílies.

A partir d’aquest conveni, seran dos els centres d’informació juvenil, ja que s’àmplia a un altre mòdul del centre penitenciari en el qual resideixen principalment dones perquè puguen accedir als recursos, documentació i accions que es realitzen en favor del seu propi desenvolupament i millorar la seua qualitat de vida i la del seu entorn proper, tant dins de l’establiment penitenciari com fora, potenciant la reinserció social, laboral i cultural.

Als dos centres d’informació juvenil es facilitarà l’atenció directa a les persones internes on es canalitzen les demandes informatives per facilitar l’accés a diferents tipus de recursos per a la reinserció social de les persones recluses i exrecluses.

També es contempla la Formació específica a través d’un curs d’informador/a juvenil, on un grup de persones joves internes poden aprendre els coneixements i habilitats necessàries per a exercir com a informadors/as juvenils; així com cursos d’informació i orientació per a la cerca d’ocupació (CIOL), dirigits principalment a persones internes que tenen propera la seua llibertat.

L’Associació Iniciatives Solidàries declarada d’utilitat pública des de 2009, desenvolupa aquest programa d’activitats dirigit a facilitar la inserció social de joves, a través de la informació juvenil al centre penitenciari de València Antoni Asunción Hernández (Comunitat Valenciana).

PublicitatJuega Limpio Orihuela