El Consell de la Joventut demana a la Junta Qualificadora recuperar la segona convocatòria per al C1 de valencià

El Consell de la Joventut de Valencià (CJV) reclama a la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) que recupere la segona convocatòria per al C1 de valencià per a "no perjudicar els estudiants".

El Consell de la Joventut de Valencià (CJV) reclama a la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) que recupere la segona convocatòria per al C1 de valencià per a “no perjudicar els estudiants”.

Una vegada finalitzades les proves oficials d’aquest organisme per a obtindre el títol del nivell C1 de valencià, el CJV ha fet un balanç “positiu” dels cursos subvencionats per la Conselleria d’Educació per a preparar aquesta prova, que han permès a 60 joves de la ciutat rebre classes gratuïtes i especialitzades des del passat mes d’abril.

Des del Consell de la Joventut agraeixen “la dedicació i compromís tant del professorat com a alumnat que han participat en aquests cursos”.

D’altra banda, han manifestat la seua voluntat de reivindicar davant la JQCV la petició de recuperar el dret a una segona convocatòria de l’examen del C1 de valencià, tal com era possible fins a l’any 2017, ja que “aquesta única convocatòria ha perjudicat el col·lectiu d’estudiants que durant eixes dates prepara els seus exàmens acadèmics i suposa una oferta insuficient per a les necessitats de la població juvenil”.

En aquest sentit, el CJV també ha plantejat, en un comunicat, “la necessitat de reduir el preu de les taxes acadèmiques per a realitzar els exàmens oficials d’acreditació de coneixements de valencià en el cas de persones menors de 30 anys, de manera que s’incentive d’aquesta manera l’accés a aquestes proves”.

D’altra banda, des de la plataforma proposen l’Ajuntament que pose a la disposició de joves menors de 30 anys cursos gratuïts de preparació dels exàmens del C1 de valencià en la ciutat de València, de manera que un major nombre de persones puguen beneficiar-se d’aquest, especialment els qui no poden permetre’s el preu d’una acadèmia privada.

ValenciàEspañol