El Consell destina 870.000 euros per al suport a la certificació de la producció ecològica en 2019

El Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) serà l'òrgan que assistirà a l'administració en la gestió d'aquestes ajudes

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha destinat un total de 870.000 euros en ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica per a l’any 2019, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La convocatòria d’ajudes, que ha eixit publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, s’emmarca en el I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020, i es pot consultar en l’en el següent enllaç: XXX.

Rovira  

Aquestes ajudes, dotades amb fons propis de la Generalitat, representen un règim de subvencions dirigit als titulars d’explotacions agropecuàries, d’empreses d’elaboració, manipulació, envasat, emmagatzematge, exportació o comercialització de productes ecològics amb la finalitat de potenciar la producció, transformació i consum dels productes agrícoles i ramaders ecològics i compensar el sobreesforç de l’operador ecològic, que ha de suportar majors costos associats a aquest sistema de producció.

A més, suposen un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari, ja que ofereix als consumidors, a través del sistema de control i certificació, “una garantia objectiva de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte certificat”, segons les mateixes fonts.

El I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020 estableix en la seua línia estratègica 5 la millora de la governança i la transparència del sector i polítiques transversals. Amb la finalitat d’aconseguir aquest objectiu, s’apliquen diverses mesures, entre les quals es troben la reducció de les quotes als controls i la certificació de la producció ecològica valenciana, mitjançant l’establiment d’ajudes.

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) serà l’òrgan que assistirà a l’administració en la gestió d’aquestes ajudes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela