El Consell dóna llum verda al CDT d’Interior a Alcoi

El Centre serà l’únic CDT d’interior en la província d’Alacant.

En la reunió del Consell s’ha aprovat l’autorització perquè Turisme Comunitat Valenciana puga signar el conveni marc entre l’entitat i l’Ajuntament d’Alcoi. Dins del conveni, amb una duració de 4 anys, es contempla tant la restauració de l’edifici del carrer Agres número 5, situat en l’illa de Rodes; la seua adequació com a CDT d’interior, l’únic de la província d’Alacant, així com la seua gestió. S’espera, per tant, que el conveni es puga signar entre l’alcalde, Toni Francés, i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en les pròximes setmanes.

Entre els compromisos que inclou el conveni, per part de l’Ajuntament d’Alcoi, està la redacció del projecte i l’estudi de seguretat i salut com a propietari de l’edifici. Una vegada redactat el projecte, la Generalitat assumirà el cost de les obres. Cal recordar que en els pressupostos de la Generalitat de 2019 ja s’inclou un total de 3,5 milions d’euros en diferents anualitats per al CDT d’interior d’Alcoi. Acabades les obres ja es podrà realitzar la cessió d’ús de l’edifici a la Generalitat i el disseny de les activitats que es volen realitzar a aquest centre turístic amb un àmbit provincial.

En el que respecta als terminis, el conveni estableix l’horitzó temporal de 2020-2022 per a l’aprovació per part de les Corts de la subvenció nominativa, la realització de les obres i la signatura del conveni de cessió d’us. L’alcalde, Toni Francés, destaca la importància del centre per al turisme tant de la ciutat com de la comarca: «Com a capital d’interior de la nostra província, comptar a la nostra ciutat amb un CDT d’interior, l’únic que hi haurà a tota la província d’Alacant, és una gran notícia, sens dubte, ajudarà a impulsar i potenciar el nostre sector turístic, oferint una destinació turística de qualitat, amb empreses professionals i amb empresaris i treballadors formats, dinàmic i en continua millora».

Francés afegeix: «El creixement turístic d’Alcoi els últims 8 anys ha sigut molt important i, avui en dia, ningú posa en dubte l’existència de turisme durant tot l’any, amb tres punts destacats com són Moros i Cristians, Fira Modernista i Nadal, i amb la natura, l’esport i el patrimoni com a reclam tots els mesos de l’any. Tenim un sector turístic que creix dia a dia i que treballa a través de la Mesa del Centre apostant per la millora continua de la qualitat per seguir evolucionant i diversificant-se».

Turisme Comunitat Valenciana va iniciar la creació de diferents CDT’s d’interior a la Comunitat Valenciana amb una clara aposta per aquest tipus de turisme, important i molt representatiu, amb la intenció també de vertebrar el territori, situant aquests CDT’s en tres poblacions de les tres províncies, essent les úniques elegides: Morella en la província de Castelló; Requena en la província de València i Alcoi en la província d’Alacant.

Amb l’arribada del CDT a la ciutat es potenciarà la seua imatge de capital d’interior d’Alacant, tal com va declarar en la seua recent visita a la ciutat, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer: «el centre ubicat en Alcoi té la vocació de prestar servei als professionals del sector de tot l’interior de la província». Tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament es destaca que el centre no serà només formatiu sinó que es pretén, sobretot, que impulse la creació d’empreses turístiques.

ValenciàEspañol