6:25 am - Thursday, 28 May 2020

El Consell fa oficial l’acord entre la EPSAR i els ajuntaments de Xest i Xiva per a infraestructures de sanejament i depuració

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Les actuacions estan cofinançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat Matriculació
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució relativa a l’acord, per a l’execució d’infraestructures de sanejament i depuració d’aigua, entre la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) i els ajuntaments de Xest i de Xiva.

L’acord, al qual va donar llum verda el ple del Consell el mes d’abril passat, permet la participació de la Generalitat, a través de la Conselleria, de la EPSAR i dels dos ajuntaments en el finançament, expropiació dels terrenys i execució de les obres.

En concret, per a la construcció d’una nova EDAR i els col·lectors i estacions de bombament associades, dissenyada per al tractament d’un cabal mitjà de 8.000 m3/dia, mitjançant un tractament de ventilació prolongada tipus carrusel amb eliminació de nutrients, s’estima un import de 25.315.000 euros i 660.000 euros per a les expropiacions.

Totes aquestes actuacions seran cofinançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), dins del marc del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020.

El projecte pretén donar solució a la situació generada, després que les depuradores existents en les localitats de Xest i Xiva s’hagin quedat obsoletes al no disposar d’un sistema d’eliminació de nutrients que permeti garantir l’abocament a zona sensible. De la mateixa manera, tampoc disposen d’un tractament terciari que permeti la reutilització de les aigües depurades, abocant a una zona amb dèficit hídric.

El nou acord de cooperació, permetrà construir una nova EDAR mancomunada per a les aglomeracions de Xest i Xiva, per a la centralització del tractament d’aigües residuals de tot el municipi de Xest i zona urbana de Xiva, en una nova i única depuradora que disposi d’un sistema complet i fiable d’eliminació de nutrients, i que possibiliti reutilitzar les aigües tractades.

Amb aquesta actuació s’aconseguirà que l’actual població servida formada per la suma de totes les aglomeracions que es concentraran en la nova EDAR de Xest-Xiva, estimada en 42.337 habitants (dada 2013) compleixi els requisits establerts per a abocament a zona sensible (eliminació de nutrients), així com dotar al sistema de depuració d’aquesta aglomeració de la capacitat necessària per a assumir el creixement poblacional estimat durant la vida útil de la depuradora.

D’altra banda, permetrà posar a la disposició dels agricultors de la zona un volum anual d’aigua regenerada de 1,6 hm3/any (dada de 2013), complint els requeriments de qualitat establerts en el Reial decret 1620/2007, pel qual estableix el règim jurídic de la reutilització d’aigües depurades, aspecte d’especial interès en aquesta zona amb un important dèficit hídric.

Execució del projecte 

La Conselleria, a través de la Direcció General de l’Aigua, iniciarà, tramitarà i resoldrà els expedients d’expropiació forçosa dels terrenys necessaris per a executar les obres de les quals serà titular la Generalitat. La EPSAR s’encarregarà de la redacció, aprovació i finançament íntegre dels projectes de construcció de les obres; contractarà i finançarà la direcció facultativa de la construcció i també contractarà, executarà i finançarà les obres i instal·lacions.

A més, haurà d’anticipar l’import de l’expropiació que es porti a efecte per la Direcció General de l’Aigua. Aquest import serà recuperat per la EPSAR dels Ajuntaments de Xest i Xiva. Correspon a l’Ajuntament de Xest reintegrar a la EPSAR el 56,15% del cost de les expropiacions i al de Xiva el 43,85% restant, d’acord amb els cabals que corresponen a cada municipi.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Mor un treballador en una pedrera d’Agost després d’un accident laboral

Els serveis mèdics només ha pogut confirmar la defunció de l'home de 52 anys.

Dia sense morts per coronavirus a Alacant

Des que va començar el passe a la Fase 1 del procés de desescalada en la Comunitat Valenciana, el passat 11 de maig, les altes s'han incrementat un 29%.

Sanitat dona l’alta a 224 pacients de coronavirus en la Comunitat Valenciana en 24 hores

Les persones que s'han curat de la pandèmia ja sumen un total d'11.402,

Castelló aconsegueix una setmana sense cap mort per covid-19

La província només te ara 15 persones a l'hospital i d'elles 4 estan a l'UCI.

L’Ajuntament de Sagunt i Lafarge donen 7500 quilos al Centre Solidari d’Aliments

Esta iniciativa solidària, que naix per iniciativa dels empleats de la planta de Sagunt i del Comité d'Empresa, s'ha materialitzat este matí amb una visita al Centre i ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sagunt

Esta publicació està disponible en : Valencià