El Consell finança per segon any un programa per a la intervenció amb maltractadors com a estratègia de prevenció de la violència de gènere

Igualtat destina 60.000 euros per al desenvolupament del conveni incrementat el pressupost de l'any passat

Publicitat

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València per a desenvolupar programes d’intervenció psicosocial en homes que han exercit o es troben en risc d’exercir violència de gènere.

A través del conveni, l’equip del programa CONTEXT del departament de Psicologia Social de la Universitat de València realitzarà la intervenció amb els homes que exerceixen violència cap a les dones mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

PublicitatRovira  

La Generalitat, per segon any consecutiu, finança programes per a la intervenció amb homes maltractadors com a estratègia de prevenció de la violència de gènere. La Conselleria d’Igualtat destina per a enguany 60.000 euros per al finançament del programa, incrementant la quantitat destinada en 2018 que va ser de 45.000 euros.

La intervenció amb els agressors és una de les accions contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a promoure un canvi en la seua conducta i previndre la reincidència en els seus actes violents i protegir a les dones víctimes, als fills i filles d’aquestes, així com futures parelles d’aquests homes.

Entre les accions d’intervenció amb els maltractadors que la Conselleria d’Igualtat desenvoluparà a través del conveni, figuren la realització de tallers per a persones que hagen estat condemnats o tinguen risc de ser agressors d’acord amb els informes psicosocials i/o policials dels diferents recursos judicials o socials especialitzats.

A més, la Universitat farà la tasca de visibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’intervindre amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, es coordinarà amb la Universitat i realitzarà el seguiment necessari de les accions previstes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela