15.3 C
Valencia

El Consell inicia la licitació del transport públic per autobús a la CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola

El nou mapa de transport de la Comunitat implica la reestructuració i modernització de tota la xarxa de transport de viatgers per carretera.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la licitació del nou mapa concessional de transport públic per autobús amb el contracte de la concessió CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola”, que té un valor estimat de 18.805.330,44 euros, i un terme d’execució de 10 anys.

Este és el primer contracte que sale a licitació que conforma el mapa de transport de la Comunitat Valenciana elaborat per la Generalitat per a reestructurar i modernitzar l’actual xarxa de transport de viatgers per carretera amb l’objectiu de reordenar tot el transport interurbà que està en la seua gran majoria caducat i no cobreix les necessitats de mobilitat dels ciutadans.

L’objectiu del departament que dirigeix el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, és aconseguir una major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà-llarg termini, atendre la demanda real i les necessitats dels usuaris i usuàries, i fomentar la utilització del transport públic enfront del vehicle particular.

Este contracte que sale a licitació integrarà tots els trànsits de Vinaròs, Benicarló i Peníscola entre si, que anteriorment eren atesos per la concessió CVCS-105 Castelló-Alcanyís i Castelló-Vinaròs, ja caducada i que comprenia un àmbit molt més ampli, ja que incloïa diverses comarques.

Major servei per a 62.197 habitants

- Publicitat -

D’esta manera, donarà servei a una població de 62.197 habitants d’estos tres municipis, per al que comptarà amb un mínim de nou autobusos, que seran accessibles per a persones amb diversitat funcional i equipats amb moderns sistemes d’informació al viatger.

En total, realitzaran 628.318 quilòmetres anuals. Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, el servei es prestarà mitjançant una línia principal entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que tindrà, a més, una variant per a connectar amb l’estació de Renfe de Benicarló.

- Publicitat -

D’esta manera, es donarà cobertura a estes tres localitats costaneres que presenten una intensa relació funcional entre si i comunicarà els nuclis de població amb els centres d’atracció més importants de l’àrea que actuen com són els centres comercials i de serveis: Agència Tributària, l’INSS i el SERVEF a Vinaròs, l’Oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló, i el Centre Sanitari Integrat de Benicarló.

Així mateix, es planteja una circulació cada 30 minuts per sentit a l’hivern i cada 15 minuts a l’estiu, assegurant, a més, les connexions amb l’Hospital Comarcal de Vinaròs i les estacions de Renfe a Vinaròs i Benicarló.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

D’igual manera, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,663FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià