El Consell investiga un possible contagi d’hepatitis C després de denúncia contra iDental

El Consell investiga un possible contagi d'hepatitis C i altres virus en les clíniques de iDental després de detectar irregularitats en l'esterilització d'instrumental i material caducat, i ha proposat obrir un expedient sancionador contra un establiment de l'empresa en la ciutat de València.

Un xiquet en la consulta del dentista. EFE/Arxiu

Així ho ha confirmat la Generalitat en resposta a Podem, que va preguntar a la Conselleria per esta qüestió després del tancament de les clíniques iDental i aquesta va respondre que té constància d’una denunciant que diu representar als afectats, però no ho acredita.

En eixa resposta, Sanitat explica que s’ha proposat iniciar un expedient sancionador contra la clínica del carrer Mariano Cuber de València i investiga una altra a Alfafar, després de les inspeccions realitzades, que van detectar irregularitats per ús de material no homologat. Podem indica que, no obstant això, la Conselleria no contempla de moment oferir als afectats algun tipus d’ajuda, segons consta en la mateixa resposta.

Davant esta situació, el diputat de Podem Jordi Alamán creu que la Conselleria hauria de prendre la iniciativa de convocar reunions i implicar-se per a auxiliar als afectats, i mantenir informats als afectats de les seues accions. Per la seua banda, el portaveu de Sanitat del grup, Daniel Geffner, considera que Sanitat hauria d’indicar si el departament de salut pública ha de realitzar analítiques als pacients d’eixes clíniques.

D’altra banda, la Fiscalia de València, a través de la secció de drets dels consumidors, ha iniciat diligències per a analitzar les conseqüències del tancament de les clíniques iDental per possibles conductes contràries i en perjudici dels drets dels consumidors, segons va informar el passat 27 de juny la Unió de Consumidors de València (UCV).

Esta actuació de la Fiscalia és una resposta a la sol·licitud de paralització dels crèdits que va ser presentada el passat 14 de juny i en la qual s’informava de “els perjudicis econòmics i la situació d’indefensió en la qual es troben milers d’afectats” que han de “seguir abonant les quotes dels préstecs que van subscriure per a finançar els tractaments odontològics i que no van rebre a causa del tancament de les clíniques iDental“.

Esta qüestió va ser rebutjada per via penal per considerar la Fiscalia que no existeixen dades suficients que mostren que els fets denunciats són constitutius d’infracció penal.

Publicitat