El Consell assegura que no té vacances per a garantir la seguretat dels ciutadans

El síndic del PSPV-PSOE en les Corts assegura que "el PP està instal·lat en la rumorologia, la tafaneria i les informacions malicioses".

“El Consell de Ximo Puig no té vacances perquè el lema d’este govern és ‘les vostres vides primer”, així ho ha manifestat el síndic del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Manolo Mata, en resposta a les declaracions del portaveu de Sanitat del PPCV, Juan José Zaplana. En este sentit, Mata ha destacat que “este és un govern que treballa, que és transparent i que està lluitant contra la pandèmia amb els millors mitjans i més qualitat de mitjans que en qualsevol altre costat”.

En este sentit, el també sotssecretari general del PSPV-PSOE ha insistit que “totes les decisions que es prenen sobre compres de material sanitari, noves contractacions, ampliació de rastrejadors i optimització els recursos tenen com a únic objectiu salvar vides”. “El govern valencià està treballant en tots els fronts i cal seguir en esta via”, ha assegurat Mata, que ha afegit que “la Comunitat Valenciana és un destí segur, encara que la responsabilitat individual dels valencians i valencianes és essencial per a evitar la propagació del virus”. “Estem immersos en una lluita de tota la societat contra un virus del qual sabem poques coses i del qual anem coneixent dades amb degoteig”, ha defensat.

Quant a la transparència del Consell de Ximo Puig en la gestió de la crisi generada per la Covid-19, el síndic socialista en les Corts ha assegurat que “no hi ha cap comunitat en l’Estat espanyol on els partits de l’oposició tinguen tanta informació i de tanta qualitat com a la Comunitat Valenciana”. “Diàriament, els síndics dels partits polítics reben informació de primera mà de la consellera de Sanitat sobre nous casos positius en PCR, les persones ingressades en hospitals i en UCIs, les altes, les defuncions, el total de PCRs i tests ràpids, quantes residències de majors tenen algun cas positiu i l’especificació de tots i cadascun dels brots que es detecten”, ha explicat.


Així mateix, Mata ha lamentat que “el PP mai aporta, viu instal·lat en el ‘quant pitjor, millor”. “Com creu el grup parlamentari popular que s’adopten decisions com la limitació de l’oci nocturn a la ciutat de València o respecte a noves contractacions per a ampliar la borsa de treball de personal sanitari? Es fa amb les dades que subministren els tècnics i mitjançant decisions polítiques”, ha manifestat. En este sentit, ha considerat “una pena” que, “en comptes d’acostar el muscle, el PP preferisca estar instal·lat en la rumorologia, la tafaneria i les informacions malicioses” i ha conclòs: “que no somien que esta situació els acostarà a governar. A l’inrevés. Cada vegada que opinen, la ciutadania està més tranquil·la amb el govern que té”.CatalanSpanish