30.8 C
Valencia

El Consell pagarà els sous pendents del 2019 dels Centres Especials d’Ocupació (CEO)

El Ple del Consell ha aprovat un decret per a finançar els costos salarials dels centres especials d'ocupació (CEO) dels mesos de novembre i desembre de 2019 (inclosa la part proporcional de la paga extra), que es van quedar sense subvenció per esgotament de crèdit.

- Publicitat -AVL

El Ple del Consell ha aprovat un decret per a finançar els costos salarials dels centres especials d’ocupació (CEO) dels mesos de novembre i desembre de 2019 (inclosa la part proporcional de la paga extra), que es van quedar sense subvenció per esgotament de crèdit.

En l’exercici 2019, Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, va tramitar diversos programes d‘ajudes de foment de l’ocupació per a la integració sociolaboral de persones amb diversitat funcional, entre els quals destaquen les ajudes a projectes d’inserció laboral en CEO.

A pesar de les tres ampliacions de crèdit que es van produir, el pressupost va ser insuficient per a atendre totes les ajudes sol·licitades per a finançar el 50 % del salari mínim interprofessional corresponent al segon semestre de l’exercici 2019.

Davant de la voluntat de l’Administració autonòmica de donar suport a tots els centres especials d’ocupació per a fomentar la inserció laboral de les treballadores i treballadors amb diversitat funcional, Labora va consensuar amb els agents socials i entitats representatives del tercer sector en la Mesa Tècnica d’Ocupació esta mesura per a pal·liar, en part, la situació.

La Generalitat, a través de Labora, dóna suport a estes entitats per mitjà d’ajudes econòmiques i ha reforçat el seu suport mitjançant l’increment de les ajudes, que han passat de 18 milions d’euros en l’exercici 2014 a 37 milions en 2019, la qual cosa ha suposat un increment del 102,41 %.

Per este exercici 2020 s’han publicat unes dotacions inicials per un import de 25,6 milions d’euros, que s’han ampliat a 32,4 milions. Esta quantitat es podria incrementar en funció de noves distribucions de crèdit en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Cal destacar que els destinataris finals de les ajudes són les treballadores i treballadors amb diversitat funcional o discapacitat, col·lectiu vulnerable digne de la màxima protecció.

Els centres especials d’ocupació són entitats que compten amb una plantilla amb un mínim del 70 % de treballadors amb diversitat funcional.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià