El Consell presenta la declaració d’emergència climàtica en la Comunitat Valenciana

La declaració plasma formalment l'emergència climàtica, aborda la crisi ecològica i dona resposta a les demandes de la societat civil

El Consell ha aprovat la declaració d’emergència climàtica i donar un major impuls a la lluita contra el canvi climàtic, compromís essencial establit en l’agenda política del Govern valencià.

Aquesta declaració, promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, pretén avançar cap a un territori més sostenible, a través de la mitigació, l’adaptació, la investigació, sensibilització i cooperació, tot, liderant en el territori valencià la responsabilitat d’abordar la crisi ecològica i el canvi necessari des de les pròpies competències en les polítiques públiques.

Rovira  

Des del Consell s’ha decidit accelerar l’acció i declarar formalment l’emergència climàtica i assumir la responsabilitat de fer front a la crisi ecològica, tot, a més, escoltant les demandes de la societat civil que reclamen accions transversals i de cooperació a totes les escales.

D’aquesta manera, aquesta declaració ratifica i accelera els acords primordials adquirits pel Govern valencià en aquesta legislatura, a més de marcar la necessitat de polítiques estructurals, de conscienciació col·lectiva i de vincular, necessàriament, la protecció del medi natural a la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Amb la declaració d’emergència climàtica, el Consell pretén implementar mesures ambicioses que partisquen des del realisme, comptant amb la comunitat científica i el desenvolupament tecnològic.

La declaració institucional assenyala, a més, que la transició ecològica faça front a l’emergència climàtica i tinga en compte a totes les persones per a garantir que les accions siguen proporcionals a les necessitats de la gent.

Declaracio_emergencia_climatica_final
PublicitatJuega Limpio Orihuela