09:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell recorrerà la decisió del TSJCV sobre els concerts

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat, en la roda de premsa posterior a la reunió del Ple, que la Generalitat recorrerà davant el Tribunal Suprem l’acte cautelar emés pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre els concerts educatius per a tutelar l’interés general.

Segons ha afirmat Oltra, el Consell “acata la suspensió cautelar del TSJCV, però podem opinar. Ací hi ha una situació en la qual en una etapa educativa no obligatòria, i havent-hi oferta pública suficient, s’acaba un acord amb una empresa privada perquè cobrisca un servei que no necessitem perquè ja hi ha suficient cobertura pública, i el Govern, que és el competent, decideix que no necessita contracta amb un col·legi privat perquè té places suficients en la xarxa pública”.

“Aquest Govern no té per què pagar dues vegades pel mateix” -ha afirmat-. “Açò és una decisió que es dóna en l’àmbit de la política i que competeix a l’Executiu, que, a més, ha de governar amb eficiència els recursos públics. Pagar una plaça pública i una plaça privada per a un sol alumne és balafiar els diners públics”.

Tanmateix, amb aquest acte “s’ha obligat a establir un concert nou amb una empresa privada que no fa falta, i aquesta és una decisió que ha de donar-se en l’àmbit del polític i competeix a l’executiu”, ha ratificat.

Així mateix, ha assenyalat el perjudici que aquesta decisió del *TSJCV ocasiona “sota el paràmetre de dany irreparable, que no hi ha, i que costa 1,1 milions d’euros als quals anem a haver de fer front quan hi ha places suficients en altres centres”.

Així, ha posat com a exemple que, amb 1.054,000 euros, “es podria acabar amb tots els barracons en el CEIP Paz d’Elx-Torrellano; amb 880.000 euros podríem reformar l’aulari del CRAde Benabites-Quart de les Valls; amb 900.000 euros es podria rehabilitar el col·legi Eleuterio Pérez de la Vall d’Uixò, l’Ausiàs March d’Alboraia o el Giner dels Rius de València”.

“Amb aqueix milió d’euros que val pagar l’un privilegi en un col·legi concret per a 60 alumnes podríem arreglar un col·legi amb un centenar d’alumnes o llevar barracons. Açò és el que està en joc. Açò són les conseqüències d’haver de pagar privilegis d’uns que volen estudiar en un col·legi concret quant tenen altres centres als quals poder anar, mentre que uns altres han d’estudiar en barracons”, ha dit.

Oltra ha ressaltat que avui, 14 de juliol, es commemora “un “invent” que emana dels moviments revolucionaris del segle XVIII, que estableix la separació de poders per a acabar amb els poder-vos absoluts”, ha afirmat.

Per tot açò, per a la vicepresidenta del Consell “un tribunal de justícia no pot ser una segona càmera, perquè per a prendre decisions polítiques cal presentar-se a les eleccions. Hi ha qüestions que formen part de l’àmbit de les decisions polítiques i unes altres que formen part de les judicials i convé no barrejar-ho”.

Últimas noticias

Contenido relacionado