El Consell Rector abordarà no tindre Junta de Festes

El món de la festa haurà d'abordar una reforma que deixe arrere l'antic model de Junta de Festes i busque un model que evite la bicefàlia.

Tot apunta al fet que esta vegada no hi haurà Assemblea Electoral de festes. Fonts consultades per ACTUALITAT VALENCIANA confirmen que el Consell Rector de hui abordarà en despatx extraordinari la proposta de la finalització definitiva de l’actual Junta de Festes sense una convocatòria electoral. Açò donarà lloc a la creació d’un equip de gestió fins que prospere una modificació d’estatuts per a deixar darrere el model actual de Junta de Festes i treballar en un model més similar al de la Junta Central Fallera. On el president de l’ens és el regidor de festes.

La realitat de la Junta de Festes, que en juliol va acabar el seu mandat, no podrien continuar de cap manera després del 26 de novembre, data que fa sis mesos del pacte de la constitució de la corporació municipal. Una renovació d’Estatuts obligaria a una renovació de la majoria de càrrecs en el món de la festa: Patronat de Festes, Consell Rector i òrgan de col·laboració (actual Junta de Festes).

Rovira  

A tres mesos de Magdalena

L’endarreriment d’una elecció de president o presidenta de Junta de Festes fa que la gent del món de la festa comence a mirar el calendari. A tres mesos de Magdalena, que este any és el 14 de març, l’actuació que siga haurà de ser el més ràpid possible per tal de començar a preparar els actes. Ja que de moment el Patronat de Festes no té cap proposta sobre l’eixida a licitació de carpes, mesos, ni actuacions en espais públics.

La rel·lació de Junta de Festes i Patronat cada vegada ha estat més enquistada, sobre tot després del nomenament de Pilar Escuder com a regidora de festes. Escuder, que té una llarga trajectòria en el món de la festa, ha mostrat la necessitat d’evolucionar en un model que porta més de 30 anys i ha d’adaptar-se a una nova realitat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela