El Consell tindrà 84 Direccions Generals en les onze Conselleries i 116 persones ‘eventuals’

La vicepresidenta i portaveu, Mònica Oltra, explica que és l'estructura "necessària" i destaca que "ara el personal eventual està clar i no "ocult" com en l'època del PP"

Publicitat

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual s’estableix l’estructura bàsica de Presidència i les 11 conselleries, amb un total de 84 direccions generals conformant eixe tercer graó del govern valencià, a les quals se sumen altres dos més que estableix el propi reglament de Labora, el servici valencià d’ocupació, amb el que sumen un total de 86. L’Executiu tindrà un total de 116 persones com a personal eventual.

Segons ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, s’han aprovat una vintena de nomenaments per a les direccions generals, així com els de Mireia Llobera com a secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, i José Vicente Villar com a sotssecretari de la Conselleria d’Innovació, que quedaven pendents.

PublicitatRovira  

En ser preguntada sobre si no li pareix excessiu aquest nombre de direccions generals i el fet que se’n vagen a superar els 116 assessors, Oltra ha defès que “és l’estructura necessària per a dur a terme els objectius que estan plasmats en el Botànic II” i si la consideraren excessiva no l’haurien aprovat.

A més, respecte a les raons que justifiquen eixe increment del personal eventual, ha indicat que “han canviat moltes coses, per a començar la transparència en aquest Consell”, i s’ha remès a l’etapa del PP, recordant que en 2011 hi havia un total de 125 assessors “al que calia sumar el personal eventual que havia entrat per la porta de darrere, l’ocult”, fins a 169 “en plena crisi”. En 2012, ha prosseguit, eixe personal sumava un total de 146 persones i en 2013 era de 143.

Oltra ha remarcat que ara “ha desaparegut el personal ocult, han desaparegut figures que treballaven en empreses públiques però que en realitat exercien com a assessors” i en aquests moments, “conformement a unes necessitats d’estructura hi ha un nombre transparent, clar i que tothom sap a què es dediquen”. “No entren per la porta de darrere, no es ‘funcionaritza’ el que no s’ha de ‘funcionaritzar’ ni hi ha treballadors zombies”, ha assenyalat, recordant el cas Ciegsa.

Davant la pregunta de si podria donar la sensació de que s’ha decidit per a ‘acontentar’ les tres forces del Botànic, Oltra ha indicat que no té eixa sensació perquè si era així totes les conselleries tindrien els mateixos departaments i no els tenen, sinó que s’estableixen per la seua complexitat i abast.

Segons fonts de la Generalitat, del total de les 12 conselleries, amb les 84 direccions generals més les dos de Labora, el repartiment és el següent: PSPV 42; Compromís 34 i Unides Podem 10.

En Presidència hi ha 12 direccions generals; en Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives altres 12; en la Vicepresidència segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica 5; en Hisenda i Model Econòmic 7; en Justícia, Interior i Administració Pública 4; en Educació, Cultura i Esport 9; i en Sanitat Universal i Salut Pública 7.

En Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball 6; en Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica 9; en Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat 4; en Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, 5; i en Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica 4.

PublicitatJuega Limpio Orihuela