13 C
Valencia

El Consell trau a informació pública el decret per a l’aplicació de la Llei del joc i prevenció de la ludopatia

El termini per a formular al·legacions, observacions o suggeriments davant la Subdirecció General de Joc és de 7 dies.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Consell ha tret a informació pública el decret de mesures urgents per a l’aplicació de la Llei 1/2020, d’11 de juny, de Regulació del Joc i de Prevenció de la Ludopatia en la Comunitat Valenciana, tal com publica este dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’esborrany de la proposta normativa pot ser consultat en la web de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic en l’apartat ‘Normativa en tramitació’ (consultar ací) i en el Portal de Transparència de la Generalitat (consultar ací).

El termini per a formular al·legacions, suggeriments o observacions és de 7 dies, comptats a partir de l’endemà de la publicació de l’anunci en el DOGV.

L’objectiu d’este decret és establir la normativa per a l’aplicació immediata de la nova Llei de Joc.
Entre altres qüestions, és necessari fer canvis en la reglamentació per a atendre aspectes com la suspensió d’autorització d’explotació de màquines B i C.

- Publicitat -

A més, per tractar-se d’una mesura específica de la nova llei, en els corresponents reglaments tampoc existeix un procediment que contemple l’autorització i renovació de llicències de determinats locals que no complisquen amb el requisit de distància respecte d’uns certs centres educatius.

També convé obrir un marc per a avançar com més prompte millor en la col·laboració amb les entitats locals en matèria d’inspecció i control del joc.

Llei pionera

- Publicitat -

Cal recordar que la nova llei aprovada el mes de maig passat per les Corts té una doble finalitat: d’una banda, la regulació de l’activitat socioeconòmica del joc en les seues diverses modalitats i canals en la Comunitat Valenciana i, d’altra banda, la prevenció de les patologies i addiccions.

Entre les novetats d’esta llei destaca la necessitat que existisca una distància mínima de 850 metres entre els salons de joc i locals específics d’apostes respecte a centres educatius que impartisquen educació secundària obligatòria, batxillerat, cicle de formació professional bàsica i ensenyaments artístics professionals.

Així mateix, s’estableix la prohibició als agents que exercisquen l’activitat de joc de concedir crèdits, bonificacions o assistència financera a les persones jugadores; la restricció de la publicitat, promoció, patrocini i informació comercial de les activitats del joc, en l’àmbit de les competències de la Generalitat, així com la promoció d’ajudes, subvencions o incentius fiscals per a entitats esportives, associacions i mitjans de comunicació que duguen a terme campanyes de prevenció i lluita contra la ludopatia.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià