21.7 C
Valencia

El Consell trau a informació pública el decret per a l’aplicació de la Llei del joc i prevenció de la ludopatia

El termini per a formular al·legacions, observacions o suggeriments davant la Subdirecció General de Joc és de 7 dies.

- Publicitat -AVL

El Consell ha tret a informació pública el decret de mesures urgents per a l’aplicació de la Llei 1/2020, d’11 de juny, de Regulació del Joc i de Prevenció de la Ludopatia en la Comunitat Valenciana, tal com publica este dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’esborrany de la proposta normativa pot ser consultat en la web de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic en l’apartat ‘Normativa en tramitació’ (consultar ací) i en el Portal de Transparència de la Generalitat (consultar ací).

El termini per a formular al·legacions, suggeriments o observacions és de 7 dies, comptats a partir de l’endemà de la publicació de l’anunci en el DOGV.

L’objectiu d’este decret és establir la normativa per a l’aplicació immediata de la nova Llei de Joc.
Entre altres qüestions, és necessari fer canvis en la reglamentació per a atendre aspectes com la suspensió d’autorització d’explotació de màquines B i C.

A més, per tractar-se d’una mesura específica de la nova llei, en els corresponents reglaments tampoc existeix un procediment que contemple l’autorització i renovació de llicències de determinats locals que no complisquen amb el requisit de distància respecte d’uns certs centres educatius.

També convé obrir un marc per a avançar com més prompte millor en la col·laboració amb les entitats locals en matèria d’inspecció i control del joc.

Llei pionera

Cal recordar que la nova llei aprovada el mes de maig passat per les Corts té una doble finalitat: d’una banda, la regulació de l’activitat socioeconòmica del joc en les seues diverses modalitats i canals en la Comunitat Valenciana i, d’altra banda, la prevenció de les patologies i addiccions.

Entre les novetats d’esta llei destaca la necessitat que existisca una distància mínima de 850 metres entre els salons de joc i locals específics d’apostes respecte a centres educatius que impartisquen educació secundària obligatòria, batxillerat, cicle de formació professional bàsica i ensenyaments artístics professionals.

Així mateix, s’estableix la prohibició als agents que exercisquen l’activitat de joc de concedir crèdits, bonificacions o assistència financera a les persones jugadores; la restricció de la publicitat, promoció, patrocini i informació comercial de les activitats del joc, en l’àmbit de les competències de la Generalitat, així com la promoció d’ajudes, subvencions o incentius fiscals per a entitats esportives, associacions i mitjans de comunicació que duguen a terme campanyes de prevenció i lluita contra la ludopatia.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià