miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consorci de Bombers no destina cap inversió en la millora dels parcs professionals de Bombers

Tal com va detallar el president de la Diputació Javier Moliner a la passada assemblea del Consorci de Bombers, les noves inversions per al 2016 van destinades a la compra de maquinària i a 3 instal·lacions: el parc de Protecció Civil de l’Alcora, un nou parc de Bombers Voluntaris de Benassal, i la base d’emergències helitransportada projectada en Almassora, un servei de la Generalitat Valenciana externalitzat a l’empresa FORESMA. Anna Peñalver, diputada de la formació ciutadana Castelló en Moviment, ha assenyalat: “Moliner i Rubio han perdut una nova oportunitat per millorar els parcs dels bombers professionals mentre destinen 200.000 als parcs de voluntaris no professionals”.

[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]
“L’aposta de Javier Moliner i Luis Rubio és un model d’intervenció en emergències que prima el voluntariat, en detriment del servei públic dels bombers professionals”[/pullquote]
La situació és més greu si es revisen els pressupostos del 2015. Per a l’any en curs el Consorci sols va planificar 65.000 euros per a l’ampliació del parc de bombers professionals d’Orpesa mentre es projectaven fins a 200.000 euros per al Parc de voluntaris de L’Alcora. Per a la diputada assembleària Peñalver “l’aposta de Javier Moliner i Luis Rubio és un model d’intervenció en emergències que prima el voluntariat, en detriment del servei públic dels bombers professionals”.  De fet, si calculem les noves inversions per millorar els parcs existents durant el període 2015-2016 la part destinada als professionals suposa tan sols un 14% sobre el total.

Finalment, la portaveu a la Diputació ha remarcat la seua sorpesa: “si tenim en compte les greus deficències en les que es troben parcs com el de Nules, amb una sentència de la Inspecció de Treball assenyalant les greus irregularitats, no compartim aquest abandó dels parcs professionals”.

Últimas noticias

Contenido relacionado