El Consorci Provincial de Bombers activa un dispositiu d’emergències per garantir una resposta eficaç en Nadal

AVL

El departament de Bombers de la Diputació de Castelló coordinarà diàriament un dispositiu format pels mitjans propis del Consorci Provincial de Bombers i pels mitjans assignats des de la Generalitat al Consorci. Així ha quedat activat per a aquests dies un dispositiu d’emergències de guàrdia de 190 persones diàries, 100 vehicles, un helicòpter i un avió air tractor.

Luis Rubio, diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, ha explicat que “en aquests mitjans queden inclosos els bombers professionals del Consorci, incloent-hi les seues unitats especials de rescat de muntanya, rescat aquàtic, rescat i salvament, bombers voluntaris del Consorci, unitats de bombers forestals, voluntaris de protecció civil, operadors de comunicacions i personal de coordinació i comandament del Consorci Provincial de Bombers”.
En aquest sentit, el diputat ha explicat que “de moment no tenim previsió de cap situació especial de risc derivada de meteorologia adversa. La Diputació posa tots els mitjans, però és important cridar a la prudència i prevenció d’incendis en habitatges, doncs amb l’arribada del fred és quan més casos hi ha d’incendis urbans. I, per descomptat, extremar les precaucions a la zona forestal, doncs estem passant un període molt llarg amb absència de precipitacions que està portant al fet que tinguem la zona forestal molt seca”.

Un complet anell de seguretat
cal assenyalar que aquest dispositiu es troba estratègicament distribuït per tota la província per poder donar la millor resposta davant qualsevol emergència de qualsevol castellonenc. Per a això, el Consorci Provincial de Bombers disposa d’una xarxa de quatre parcs de bombers professionals situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb. A això cal sumar els cinc parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Atzeneta, Llucena i Onda, una base de Protecció Civil a Almassora i els parcs rurals d’emergència on tenen les bases les 15 unitats de bombers forestals assignades al Consorci per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.
A això cal sumar les bases aèries de Castelló i Tirig en les quals actualment hi ha 2 mitjans aeris de l’AVSRE assignats al CPBC al costat de 2 Unitats de Bombers forestals helitransportades.

Com a complement a tot aquest dispositiu diari, el Consorci Provincial de Bombers té operativa la Unitat de maquinària pesant i logística per ser mobilitzada en suport als bombers en qualsevol punt de la província.

No obstant això, el diputat Rubio ha destacat que “aquest és el dispositiu fix diari, i que davant qualsevol emergència que pogués produir-se a la província, el Consorci disposaria l’augment dels efectius sobre la base de les necessitats de cada moment”.

Dispositiu de Voluntariat de Protecció Civil

Un total de 25 voluntaris de Protecció Civil amb vuit vehicles donaran cobertura a les peticions realitzades per part de diferents ajuntaments en activitats relacionades amb aquestes dates nadalenques.

Concretament, fins al moment, per a aquestes dates han sol·licitat servei de Protecció Civil els municipis de L’Alcora, Sot de Ferrer, Morella, Figueroles, Espadella i Torreblanca per a esdeveniments culturals i competicions esportives populars.

- Advertisement -
CatalanSpanish