22.2 C
Valencia

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló activa un ampli dispositiu davant l’arribada de la gota freda

Estan operatius els 4 parcs de bombers professionals i els 5 de bombers voluntaris amb els quals compta la província de Castelló

- Publicitat -AVL

Davant l’anunci d’AEMET que podrien produir-se episodis de fortes pluges en les pròximes hores a la província de Castelló i una vegada activada la preemergència taronja per part de la Generalitat Valenciana, el Consorci Provincial de Bombers (CPBC) de la Diputació de Castelló té preparat un ampli dispositiu en tot el territori per a ser activat de forma immediata en cas de necessitat. Així ho ha anunciat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, qui ha explicat que l’activació es realitzaria “de forma gradual, segons les necessitats puntuals que puguen produir-se a cada moment i zona”.

EL CPBC té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba, donats suport per 52 equips de reducció d’aigua dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes.

És important destacar que entre les electrobombes hi ha 2 que tenen capacitat per a reduir un gran cabal d’aigua i 1 especialitzada en la reducció de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

El CPBC també té activades la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts pels 4 parcs de bombers professionals.

La Unitat de Rescat Aquàtic disposa de:
– 1 vehicle de remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat amb material per a escometre qualsevol rescat en terra o mar.
– 2 embarcacions zodiac de rescat en baix calat.
– 3 motos aquàtiques de rescat.
– 5 pots de rescat en zona d’aigües estancades.
– 3 embarcacions semirígides bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Igualment es troba operativa la Unitat de Maquinària i Logística (UML) per a reforçar els dispositius de bombers. Compta amb maquinària pesada i equips per la reducció de gran cabal. També pot actuar després de les pluges en zones en les quals hi haja infraestructures danyades.

La UML disposa de:
– 3 pales frontals carregadores.
– 1 pala mixta.
– 3 camions polivalents amb grua.
– 3 tractors amb calaix traílla.
– 1 rulo compactador i equipament auxiliar.

A més s’ha activat una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amb disposició per a actuar de forma immediata com a suport logístic del dispositiu dels bombers.

El dispositiu inicial del CPBC s’anirà incrementant de forma automàtica en cas que siga necessari.

Consells per a la població

Les previsions meteorològiques indiquen que fins a les 18.00 hores del dimecres dia 11 pot produir-se un empitjorament general de la situació a la província, iniciant-se un episodi de fortes pluges la incidència de les quals pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana a la població que estiga al corrent a través dels mitjans de comunicació i d’AEMET i GVA112 de la informació del temps i dels possibles avisos que puguen realitzar-se.

Ha d’evitar-se la conducció per carretera i mai es travessaran zones que estiguen inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

Dins de la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d’aigua.

En cas d’emergències, cal telefonar immediatament al 112.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,750FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Agricultura confirma dos casos covid-19 de temporers a València

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, confirma que durant la campanya citrícola s'han registrat ja dos casos positius de coronavirus que han afectat set persones a la província de València.

La Federació de Falles d’Especial presenta “Una Festa per a Tots”

Baix el lema 'Més solidària que mai', la proposta d'activitats contribuirà a reactivar l'activitat fallera.

La Diputació de València suma esforços amb Gandia per a restaurar la Col·legiata

La corporació provincial ha donat suport per unanimitat a la iniciativa del consistori gandià per a solucionar els problemes estructurals d'este Monument Històric Nacional.

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià