10.8 C
Valencia

EL CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS PREPARA UN DISPOSITIU DE 400 EFECTIUS I 135 VEHICLES PER A FALLES

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els bombers compten enguany amb una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments i els hidrants més pròxims

El Consorci Provincial de Bombers de València prepara el dispositiu especial per a aquestes Falles que comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments fallers en la província. Els efectius del Consorci comptaran amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d’Albacete.
“A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletades i focs artificials”, ha afirmat el president del CPBV, Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos més pròxims, com els hidrants. Per a açò, s’ha format prèviament als caps de parc. “Amb aquesta eina els efectius poden accedir in situ, mitjançant tablets i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat pels caps de parc”, ha detallat Bort.

A partir del dijous, amb la Plantà, els bombers procediran a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà pel qual no precisen assistència dels bombers. En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l’autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà.

- Publicitat -

Recomanacions
El Consorci recorda que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa pel que recomana que no et guardes cap article pirotècnic en la butxaca, que no tires cap petard contra persones ni animals ni poses la cara davant de cap article pirotècnic encès, ja que podrien produir cremades o lesions oculars.
A més, està prohibit disparar coets ni encendre qualsevol altre artefacte que continga foc a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses. Vigila també que no hi haja líquids inflamables al voltant i mai poses petards dins de botelles, etc., ja que en explotar produirien metralla.

DESGLOSSAMENT DEL DISPOSITIU DE FALLES:

- Publicitat -

400 efectius:
370 del CPBV
29 bombers forestals (conductors de les autobombes de les unitats forestals de GVA)
135 vehicles:
30 UPC’s brigades de Divalterra
38 UPC’s del CPBV
67 autobombes:
– 31 CPBV
– 5 CPBV. Parcs de voluntaris
– 29 unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló
– 2 SEPEI Albacete

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona Ayora

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 291 nous casos de coronavirus i 20 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 9 a Castelló; 147 a Alacant, 133 a la província de València i 2 casos sense assignar

Moncofa renova els parcs infantils de les urbanitzacions de Camí Cabres i Estanyol

José Mª Andrés: “Estem treballant perquè els xiquets es puguen divertir en un entorn més modern i segur”.

Sagunt celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Sagunt se suma hui a la celebració d'este dia estrenant el vídeo ‘Sagunt, Ciutat Educadora. 20 anys amb l'Educació’, elaborat pel departament d'Educació, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo i el CPEPA Miguel Hernández

Ángel Martín actuarà el diumenge a Borriana amb ‘#103 noches’

El preu de l'espectacle és de 10 euros en platea i 8 euros en amfiteatre.

À Punt aposta per la seguretat viària

Llum verda és un microespai divulgatiu que donarà consells diaris a conductors i vianants.
- Advertisement -

: Valencià