El Corpus plena de devoció eucarística els carrers de la diòcesi

Este diumenge, 23 de juny, s'ha celebrat la solemnitat del Cos i Sang de Crist.

Dissabte Mons. Casimiro López Llorente va presidir l’eucaristia i la processó a Castelló. A la vesprada, a les 19 h, serà el torn de la Catedral de Sogorb. En la Cocatedral de Santa Maria el Bisbe s’ha dirigit als xiquets de primera comunió assegurant que “Jesús és el més important, el millor regal que vau rebre el dia de la vostra primera comunió”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iLnSG83455I]

Mons. López Llorente ha centrat la seua homilia en tres paraules: Consagració, comunió i processó. Sobre la primera, ha recordat que són les mateixes paraules que va dir Jesús, per la qual cosa ha que “estar molt atents en este moment de la Missa”. Sobre el moment de combregar, ha assegurat que “Jesús ens va transformant a la seua imatge”, i que per això és necessari acostar-se cada diumenge, “I el millor és que ho feu amb la vostra família”, declarava.

Respecte a les processons, el Bisbe ha explicat que es tracta de “mostrar l’amor de Déu a tots, per a dir que sense Jesús no podem caminar en la vida, perquè portem amb la nostra vida l’amor de Déu a tots. Eixir a la trobada de tots els necessitats perquè el món es transforme per l’amor de Déu que celebrem i rebem en cada Eucaristia”. Per a tot l’any, recordava que “la Missa no acaba a l’Església; hem d’eixir a portar a Jesús amb la nostra vida als altres, tal com ho va fer Maria, la Mare de Jesús, que ens va donar exemple i ens acompanya a la trobada de Jesús”.

Conclusió de la Setmana de la Caritat

La solemnitat del Corpus és també el colofó que conclou la Setmana de la Caritat, en la qual Càritas Diocesana vol “sensibilitzar a la societat, a les comunitats cristianes i a les parròquies, sobre el dia de la Caritat-Corpus Christi com a celebració de l’Amor que s’entrega als preferits de Déu, als quals viuen en pobresa, desigualtat, sense drets, exclosos de tots”.

CatalanSpanish